Bor: Firmarine teraju preduzetnike

Izvor: B92, 25.Apr.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Firmarine teraju preduzetnike

Bor -- Posle najave borskih preduzetnika da će zbog visokih firmarina preseliti firme u Boljevac, opština Bor je donela odluku kojom će firmarine biti upola manje.

Međutim, preduzetnici tvrde da to neće rešiti njihove probleme, jer mnogi od njih moraju da do 31. maja uplate i do pola miliona dinara za prethodne dve godine.

Oni su početkom godine dobili rešenja za plaćanje firmarine za 2009 i 2010. godinu od više stotina hiljada dinara, a posle donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove opštinske odluke, u 2011 godini platiće duplo manje iznose.

Preduzetnici koji su redovne platiše dobiće i dodatni popust od 10 odsto.

U opštini Bor kažu da je to samo početak u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta u ovom gradu

S druge strane borski preduzetnici tvrde da ova odluka u suštini ne menja ništa.

Svi oni moraju da plate i po pola miliona dinara za 2009 i 2010, jer su u rešenjima za obavljanje delatnosi, a koja su dobili iz opštine, registrovani u istom rangu kao i proizvođači municije, tenkova ili kao rudarski kombinati.

U Opštini Bor kažu da svi oni koji smatraju da im rešenja nisu doneta u skladu sa onim čime se bave podnesu pismene zahteve lokalnoj samoupravi o preispitivanju istih.

Na novu opštinsku odluku, primedbe imaju i borski ugostitelji, koji tvrde da je iznos za plaćanje firmarina u njihovoj branši isti za sve.

Borski preduzetnici kažu da će se još jednom, pisanim zahtevom obratiti predstavnicima vlasti, i ako tada njihovi zahtevi budu odbijeni, pravdu će potražiti pred sudom.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRŽAVLJANSTVO BIH 2010. DOBILO 757 DRŽAVLJANA SRBIJE

Izvor: Kurir, 25.Apr.2011

SARAJEVO - Nadležni organi BiH odobrili su prošle godine 757 građana Srbije državljanstvo BiH, na osnovu Sporazuma o dvojnom državljanstvu između dve zemlje...Državljanstvo BiH prošle godine steklo je 827 stranaca to je 12,49 odsto  manje nego 2009. godine...Takođe, 43 Hrvata su dobili bosanskohercegovačko...

Nastavak na Kurir...

DINAR DANAS OJAČAO, KURS 100,7428

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011, 10:07

BEOGRAD - Dinar je danas ojačao prema evru za 0,31 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 100,7428 dinara za jedan evro, što je nova najviša vrednost dinara ove godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS)...Prema zvaničnom srednjem kursu NBS, jedan evro košta 31 paru manje nego 21. aprila kada...

Nastavak na Kurir...

Dinar ponovo ojačao

Izvor: Beta, 26.Apr.2011

BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Dinar je u utorak ponovo ojačao prema evru za 0,31 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 100,7428 dinara za jedan evro, što je nova najviša vrednost dinara ove godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS)...Prema zvaničnom srednjem kursu NBS, jedan evro...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.