Opcije stanara “smrdljivih zgrada”

Izvor: Ekologija.rs, 31.Okt.2014, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opcije stanara “smrdljivih zgrada”

Građevinska direkcija je svim stanarima zgrada u naselju Dr Ivana Ribara, u kojima se oseća jak miris fenola, ponudila nekoliko opcija za rešenje tog problema.

To je izjavio posebni savetnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Rade Obradović.

“Jedna je mogućnost da se opredele za stanove na nekim drugim lokacijama koje je gradila Građevinska direkcija Srbije, a koji su slobodni, a druga opcija je da se raskinu ugovori i da se nadoknade troškovi”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << rekao je Obradović u izjavi za Tanjug.

Kao treću mogućnost naveo je da dve ugovorne strane postignu dogovor, ali i da, kako je rekao, rešenje tog problema uvek može da se traži na sudu.

Obradović je, nakon sastanka predstavnika ministarstva, Građevinske direkcije i stanara spornih, takozvanih “smrdljivih zgrada”, na kome je postignut takav dogovor, rekao da je reč o značajnom pomaku, jer će svaki od stanara imati mogućnost da izabere bilo koju od navedenih opcija.

“Mi vidimo da najveći broj građana želi da živi u tim stanovima, samo pod uslovima da zgrada bude sanirana i bezbedna za život. Međutim, sa svakim od 200 stanara će biti razgovarano i biće mu ponuđena svaka od ove četiri mogućnosti”, kazao je Obradović.

Projekat sanacije, kako je naveo, treba da radi Institut Vinča, sa fakultetima ili nekim drugim stručnjacima koji su nesporni autoriteti u svojim oblastima.

“Mora da se proveri šta se dešava sa vodovodnim cevima i sa svakim elementom zgrade jer kada se završi sanacija stanari moraju biti sigurni da žive u potpuno bezbednom okruženju”, kategoričan je on.

Više na B92

Nastavak na Ekologija.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.