Nikodijević: U sledećoj godini više novca za sport

Izvor: Studio B, 25.Dec.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: U sledećoj godini više novca za sport

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević danas je u Starom dvoru u ime grada Beograda primio plaketu Sportskog saveza Beograda u znak zahvalnosti za sveukupan doprinos i podršku razvoju sporta i fizičke kulture.

Na svečanoj akademiji Sportskog saveza Beograda priznanja za doprinos sportu primili su istaknuti pojedinci i ustanove.

Nikodijević je rekao da je želja i strategija grada da se ulaže u sport koji će biti namenjen deci školskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uzrasta, kao i to da sport ponovo bude masovna manifestacija.

- Prošli smo mnogo toga poslednjih decenija, Beograd je kao grad sporta ostao prepoznatljiv i u teškim vremenima kod nas, a i šire. Obaveza svih nas je da u tom pravcu nastavimo da radimo zajedno. Želimo da sport ponovo bude masona manifestacija koji neće biti privilegija onih koji imaju novac, već da bude svima dostupan. Želimo da sportske hale pudu pune, da svako naselje ima svoje sportske terene, da se vrati duh Beograda po kome smo bili prepoznatljivi. Lopta je nekada bila važnija od kompjutera, gol ili koš na sportskom terenu su bili važniji od pobede u nekoj igrici. Hoćemo zajedno da stvaramo zdravo društvo, gde će se mladi vaspitavati na sportskom terenu i u sportskom duhu, da imamo zdravu generaciju, da zajedno stvaramo društvo u kome će budući naraštaji svoje idole i heroje imati u profesionalnim sportistima. Kada budemo imali takvo društvo moći ćemo da kažemo da smo vesela, uspešna i zdrava nacija i da smo pobedili sve izazove - istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, grad Beograd će u narednoj godini odvojiti više novca za sport nego ove godine.

- Hoćemo da pokrenemo ono što je nekada krasilo naš grad, a to su školska, opštinska takmičenja, hoćemo masovne sportske događaje. Čekaju nas velika takmičenja koja su postala brend Beograda, Dvoransko prvenstvo u atletici, Evropsko prvenstvo u malom fudbalu. Ove godine smo bili domaćini više od 50 turnira koji su prepoznati kao sportske manifestacije od izuzetnog značaja za grad. Verujem da ćemo i u buduće ostati poznati po tome - naglasio je Nikodijević.

Predsednik Sportskog saveza Beograda Vlada Krstivojević je naveo da je Savez kao institucija od stručnog značaja za sport u protekloj godini imao važnu ulogu u usaglašavanju programa rada svojih članova, izradi plana razvoja sporta u Beogradu i organizaciji sportskih manifestacija i takmičenja od značaja za grad.

- Godinu za nama obeležili su sportski događaji, nove titule, uspesi i medalje, a grad Beograd je bio pokrovitelj više od 30 velikih i značajnih takmičenja i dvostruko više takmičenja za trofej Beograda - istakao je Krstivojević i zahvalio gradu Beogradu i Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci i pomoći.

Plakete za doprinos sportu dobili su i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije i Privredna komora Beograda.

Događaju su prisustvovali i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i Sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

 
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uručene plakete na kraju uspešne godine

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Dec.2014

 . BEOGRAD, 25. decembar (Info centar).- Sportski savez Beograda obeležio je  u Starom dvoru završetak rezultatski veoma uspešne, ali i teške godine za sport zbog poplava. Međutim, sjajni rezultati i uspesi beogradskih sportista i klubova, kako je istakao generalni sekretar Zoran Jovanović „ojačali...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.