BRUKA Zastavu na Belom dvoru okačili naopako

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA Zastavu na Belom dvoru okačili naopako

Sa dvora Karađorđevića cela dva dana viorila se naopako okačena srpska zastava, s obrnutim grbom i obrnutim redosledom boja.

Tako je simbol nacionalnog identiteta bukvalno preko noći prešao iz crveno-plavo-bele boje u belo-plavo-crvenu (neki bi rekli u znak podrške Rusiji). Već prvog dana kako je postavljena nova zastava, prolaznici su u neverici zastajali da taj prizor ovekoveče kamerama mobilnih telefona.

Prestolonasledniku Aleksandru i princezi Katarini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Karađorđević trebalo je pak više vremena da primete kako tu baš nije sve kako treba. Tačnije, trećeg dana je prestolonaslednik ukazao zaposlenima na dvoru da je srpska zastava okačena naopako i da to odmah isprave.

- Menjali smo zastavu, a radnik koji je za to bio zadužen greškom je zastavu postavio naopako. Prestolonaslednik je jutros primetio da zastava stoji naopačke i greška je odmah ispravljena - rekli su juče „Blicu“ na Belom dvoru.

Poznato je i da ovo nije prvi simbol nacionalnog identiteta Srbije s kojim prestolonaslednik ima problema. Naime, Aleksandru Karađorđeviću je dugo je trebalo da savlada jezik. Naročito se pamti njegov govor u Orašcu iz 2004.

Prestolonaslednik nam je tada ponosno poručio da „ne smemo zaboraviti naše prkete... prekete... preteke“.

Možda zbog nekih stvari preci ne bi bili ponosni na nas, ali većina i dalje pamti raspored boja na srpskoj zastavi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastavu na Belom dvoru okačili naopako

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2014

BEOGRD - Sa dvora Karađorđevića dva dana viorila se naopako okačena srpska zastava, s obrnutim grbom i obrnutim redoredom boja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.