Zaplenjeno 250 miliona evra od kriminala

Izvor: S media, 26.Dec.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 250 miliona evra od kriminala

Primena Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom omogućila je da se kriminalcima u proteklom periodu zapleni nelegalna korist u vrednosti od oko 250 miliona evra, izjavio je državni sekretar Slobodan Homen u intervjuu Tanjugu.

Ukazujući da je Zakon tokom 2010. godine doživeo svoju punu primenu, Homen je istakao da je on ključan kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i izrazio očekivanje da će naredne godine biti zaplenjeno još najmanje100 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vrednosti nelegalne imovine.

"Pokazalo se kao tačno ono što smo znali, a to je da nije dovoljno nekoga osuditi na zatvorsku kaznu nego da treba zadati udarac pravo u ono zbog čega i nastaje kriminal, a to je pribavljanje protivpravne imovinske koristi", naglasio je državni sekretar.

Prema njegovim rečima do sada je najviše imovine zaplenjeno od osumnjičenih za distribuciju droge i osoba podložnih korupciji, ali i onih koji su se bavili drugim oblicima kriminala.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homen: Zaplenjeno 250 miliona evra od kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2010

BEOGRAD -..Primena Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom omogućila je da se kriminalcima u proteklom periodu zapleni nelegalna korist u vrednosti od oko 250 miliona evra, izjavio je državni sekretar Slobodan Homen...Ukazujući da je Zakon tokom 2010. godine doživeo svoju punu primenu, Homen...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Od kriminala zaplenjeno 250 miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2010, 07:07

BEOGRAD - Državni sekretar Slobodan Homen izjavio je da je primena Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom omogućila da se kriminalcima u proteklom periodu zapleni nelegalna korist u vrednosti od oko 250 miliona evra...Ukazujući da je Zakon tokom 2010. godine doživeo svoju punu primenu, Homen...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.