Vodostaj većine reka u Srbiji sutra u porastu

Izvor: Akter, 27.Mar.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaj većine reka u Srbiji sutra u porastu

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije objavio je danas da se sutra očekuju povećane padavine i proglasio žuti alarm za pojedine reke u Srbiji

Kako je Agenciji Beta objasnio direktor RHMZ-a Jugoslav Nikolić, "žuti alarm" znači upozorenje na porast nivoa vode, kako bi nadležni mogli da preduzmu mere pripravnosti, ali ne bi trebalo da dođe do izlivanja reka.

Vodostaji Južne Morave, Toplice, Jablanice i Veternice i danas su u porastu, a za sutra se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da će vodostaj tih reka i Zapadne Morave, Ibra, Nišave, Mlave i Timoka dostići potrebu za redovnom odbranom od poplava navodi se na sajtu RHMZ.

Na sajtu je najavljeno da se očekuje da će u subotu za 24 sata u većem delu Srbije pasti oko 30 milimetara kiše (litara po kvadratnom metru).

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.