Više od 50 odsto žrtava oružanih incidenata su mladi

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 50 odsto žrtava oružanih incidenata su mladi

Povodom Nedelje borbe protiv nasilja sa upotrebom vatrenog oružja Viktimološko društvo Srbije upozorava da su više od polovine žrtava oružanih incidenata u Srbiji mladi između 18 i 35 godina.
Žrtve i počinioci incidenata sa vatrenim oružjem se obično poznaju, a u 72 odsto slučajeva oni su članovi porodice, prijatelji, komšije ili poznanici, pri čemu je smrt najčešći ishod oružanog nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u porodici od 51 odsto, govore rezultati prikupljeni putem medijskih izveštaja i otvorene platforme Oružje na meti UNDP SEESAC-a.Viktimološko društvo Srbije (VDS) se u saradnji sa UNDP SEESAC-om, a uz finansijsku podršku Evropske unije, pridružilo ovogodišnjoj globalnoj kampanji pod nazivom Nedelja borbe protiv nasilja upotrebom vatrenog oružja, a koja ima za cilj podizanje svesti o posledicama koje zloupotreba vatrenog oružja ostavlja na žrtve, ali i na porodice žrtava.
Kampanja "Saslušajmo glas žrtava" takođe nastoji da podigne svest o radu službi za podršku žrtvama u Srbiji kao i da pokaže koliko upotreba oružja utiče na našu bezbednost i koliko može da uništi naš i tuđ život, dodaje se u saopštenju.
Nedelja borbe, koju je podržalo 85 zemalja je, kako se napominje, prilika da se istaknu napori koji se ulažu u zaustavljanje širenja i zloupotrebe malokalibarskog oružja, kao i u promovisanje delotvornog Programa akcije Ujedinjenih nacija (UN PoA), i podizanje svesti o epidemiji oružanog nasilja i njegovih posledica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od polovine žrtava oružanih incidenata su mladi

Izvor: Blic, 04.Maj.2016

Više od polovine žrtava oružanih incidenata u Srbiji su mladi između 18 i 35 godina, upozorilo je danas Viktimološko društvo Srbije povodom Nedelje borbe protiv nasilja sa upotrebom vatrenog oružja...Žrtve i počinioci incidenata sa vatrenim oružjem se obično poznaju, a u 72 odsto slučajeva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.