Varljivi februar: Narednih dana i sunce i kiša i plus 20 i sneg!

Izvor: BKTV News, 20.Feb.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varljivi februar: Narednih dana i sunce i kiša i plus 20 i sneg!

U centralnim i južnim krajevima tokom dana će biti pretežno vedro, a na severu umereno naoblačenje, koje će se tokom dana proširiti na ostale krajeve.

Posle podne na severu, a uveče i u centralnim krajevima ponegde slaba kiša. Vetar slab i umeren, zapadni, u Vojvodini i istočnoj Srbiji ponegde i jak.

Najniža temperatura od minus 5 do 1, najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

I u Beogradu tokom dana toplije uz umereno naoblačenje.

Uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i u toku noći kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura oko nula, najviša oko 11 stepeni.

U sredu toplije uz postepeno razvedravanje.

U četvrtak i petak pre podne pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 15 do 20 stepeni.

U petak sredinom dana na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i zahlađenje.

U toku noći ka suboti i u subotu u brdsko-planinskim predelima sneg. Do subote uveče prestanak padavina.

U nedelju razvedravanje.

Početkom naredne sedmice suvo uz postepeni porast temperature.

Hladni dani dugotrajno, značajno utiču na raspoloženje pa i opšte zdravstveno stanje i dovode do takozvane zimske depresije.

"To nije psihijatrijsko oboljenje već umanjeno raspoloženje, a uzrok je smanjena svetlost. Karakteristični simptom je opšta bezvoljnost, a prolazi čim se izmeni odnos svetlosti i tame", objašnjava za BKTVNews dr Gorica Đokić, pomoćnik direktora klinike "Dr Laza Lazarević".

Ona dodaje da hladno zimsko vreme pravi hiljade drugih smetnji, svaki drugi pacijent, kako kaže, ima užasne glavobolje, pogotovo kada duva vetar. Tada reaguju i sinusi, te se čovek, generalno, oseća neprijatno.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji danas oblačno i suvo, temperatura do osam stepeni

Izvor: BKTV News, 21.Feb.2017, 07:55

U centralnim i južnim krajevima tokom dana će biti pretežno vedro, a na severu umereno naoblačenje, koje će se tokom dana proširiti na ostale krajeve. ..Posle podne na severu, a uveče i u centralnim krajevima ponegde slaba kiša. Vetar slab i umeren, zapadni, u Vojvodini i istočnoj Srbiji ponegde...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.