Užas u Velikoj Plani: Starica otrovala komšinicu

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u Velikoj Plani: Starica otrovala komšinicu

Ljubinka Marić (67) iz Velike Plane osumnjičena je da je u svojoj kući otrovala Darinku Janković (86). Pala na poligrafskom ispitivanju, pa potom priznala zločin.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Marićeva je posle ubistva dva dana spavala pored mrtve starice, koja je pronađena iza fotelje prekrivena tepihom i s hematomima po telu.


Prema nezvaničnim informacijama,Ljubinka je Darinku otrovala tabletama koje joj je stavila u sok, a nesrećna žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << popila je pola čaše soka pre nego što ju je otrov ubio, piše "Kurir."

Ljubinka Marićje osumnjičena i da je starici uzela burmu, ogrlicu i 1.800 dinara.

Darinkin unuk Dejan Matković rekao je za Kurir da je Ljubinka burmu prodala u lokalnoj zlatari, a da se priča i da je imala kredit ili dug veći od 100.000 dinara. Matković je rekao da je porodica primetila nestanak baba Dare u utorak uveče i da su u njenoj kući videli na stolu dve šoljice kafe.

 "Otišao sam kod Ljubinke kući i pitao je da li zna gde mi je baka, a ona je neodređeno odgovarala da ju je baka ispratila do ugla ulice. Navodila je različita vremena i imena mesta do kojeg ju je ispratila", rekao je Matković.

Ljubinka fina i tiha žena

Ljubinkina komšinica koja nije htela da se predstavi rekla je da je Ljubinka radila u socijalnom i da je pre dve-tri godine otišla u penziju. "Bila je dobra sa svima i svi smo zaprepašćeni. Dok je radila u socijalnom, svima je pomagala. Bila je fina, tiha žena. Izgleda da je, kako mi kažemo, "odlepila konduru", otišla psihički pod stare dane."

Zato mu je Ljubinka postala sumnjiva, pa je otišao u obližnji market "Dima" u glavnoj ulici, čije kamere pokrivaju okolinu.

"Satima sam pregledao snimke, dok na kraju nisam video da je u utorak u 12.08 sati kamera zabeležila kako baka Dara i Ljilja, kako je Ljubinkin nadimak, idu ruku pod ruku ka Ljubinkinoj kući. Tada je postalo jasno da je Ljilja lagala", rekao je Dejan i dodao da je tada i policija stupila na scenu i juče, odmah po ulasku u Ljubinkinu kuću, pronašla telo starice.

Osumnjičena je odvedena u Kragujevac na poligrafsko ispitivanje, koje nije prošla, pa je potom i priznala zločin, ali tek pošto je prvo nekoliko puta inspektorima ispričala različite verzije događaja.

Inače, Ljubinka je spavala u prizemlju kuće s lešom, a iznad žive njena ćerka s mužem i bebom.

Porodica je na lokalnom radiju bila objavila da je baka Darinka nestala i delili su letke s njenom fotografijom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.