Uskoro niže cene za prepravke vozila i zatamnjivanje stakala

Izvor: Blic, 20.Nov.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro niže cene za prepravke vozila i zatamnjivanje stakala

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović izjavio je danas da će uskoro biti izmenjena Uredba kojom će biti snižene cene raznih prepravki vozila, kao i naknadnog zatamnjivanja stakla.

Božović je nakon sednice Grupacije ovlašćenih uvoznika vozila i delova Privredne komore Srbije rekao da je resorna ministarka Zorana Mihajlović pokrenula pitanje cena i procedura kako bi se olakšalo građanima.

- Ministarstvo saobraćaja je pokrenulo pitanje cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << usluge ispitivanja prepravljanja vozila naknadnom ugradnjom folije i očekujem da će tu biti smanjena cena, a izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja očekujemo znatno jednostavnije postupke za sve prepravke - rekao je Božović Tanjugu.

On je naveo da stakla mogu biti naknadno zatamnjivana folijama koje moraju biti atestirana, ali da stakla u ravni vozača ne smeju biti zatamnjivana više od 30 odsto.

Božović je podsetio da je pravilnik koji to uređuje počeo da se primenjuje 8. oktobra, na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima iz 2009, dok je cena definisana uredbom iz 2013. godine.

Prednje vetrobransko staklo ne sme biti naknadno zatamnjivano i takva vozila moraju proći proces ispitivanja iz razloga bezbednosti saobraćaja.

Kako kaže, postignut je dogovor između Asocijacije uvoznika i ugrađivača folija tako da građani ne moraju da odlaze kod predstavnika proizvođača već će na mestu gde ugrađuju folije moći da dobiju svu potrebnu dokumentaciju.

- Želimo da unapredimo saradnju sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova kako bi rešili mnogobrojne probleme. Jedan deo je rešen, a prvi korak jeste bio u vezi sa potvrdama predstavnika proizvođača za ugradnju folije odnosno prepravku vozila i ta procedura je olakšana i cena je niža - rekao je on.

Božović je rekao da je Agencija predložila uvođenje licenciranih odgovornih projektanata za prepravke na vozilima.

- Svakako da ćemo predvideti kategorizaciju prepravki, jer ne mora svako ispitivanje prepravki isto da košta - dodao je on.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pojeftinjuju popravke vozila i tamnjenje stakala

Izvor: B92, 20.Nov.2015

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović izjavio je da će uskoro biti izmenjena Uredba kojom će biti snižene cene raznih prepravki vozila...Prema njegovim rečima, biće snižene cene i naknadnog zatamnjivanja stakla...Božović je nakon sednice Grupacije ovlašćenih uvoznika vozila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.