Upozorenje kupačima da izbegavaju divlje plaže

Izvor: RTS, 30.Avg.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje kupačima da izbegavaju divlje plaže

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije upozorilo je građane da se ne kupaju na neuređenim plažama i kupalištima, da posebno vode računa o deci dok su u vodi i da ne koriste čamce blizu obale.
Roditelji se upozoravaju da posvete punu i neprekidnu pažnju deci na kupalištima, jer sve više dece strada u vodi i broj utopljenika svake godine je sve veći, saopštio je MUP, prenosi Beta.
"Posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozivamo neplivače, kada se kupaju na mestima gde postoje spasilačke ekipe, da im pre ulaska u vodu skrenu pažnju da ne znaju da plivaju, kako bi spasioci o njima poveli računa", upozorio je MUP.
Posebno se ukazuje na opasnost od skokova u vodu, jer se skakači često povrede kada udare u drveni ili metalni predmet koji se ne vidi u mutnoj vodi.
U čamcima tokom vožnje treba stalno koristiti pojaseve, ali vlasnici čamaca svoja plovila ne treba da voze u blizini obale, jer na taj način mogu da povrede kupače, upozorio je MUP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP upozorava kupače da izbegavaju divlje plaže

Izvor: Akter, 30.Avg.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije upozorilo je danas građane da se ne kupaju na neuređenim plažama i kupalištima, da posebno vode računa o deci dok su u vodi i da ne koriste čamce blizu obale..U saopštenju MUP-a roditelji se upozoravaju da posvete punu i neprekidnu pažnju deci na kupalištima,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.