Udovički: Po nova dokumenta
samo sa ličnom kartom

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Po nova dokumenta samo sa ličnom kartom

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Kori Udovički izjavila je danas da će građani ubuduće samo s ličnom kartom moći da vade nova dokumenta i da gradske uprave više nemaju prava da od građana traže podatke koje već imaju u službenim evidencijama.

Udovički je, nakon razgovora s gradskim rukovodstvom Čačka i načelnicima gradskih uprava, dodala da će sve lokalne samouprave u Srbiji do kraja godine morati da se pridržavaju tih novih pravila. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ona je dodala da se u ministarstvu već pripremaju inspekcije koje će u narednom periodu proveriti da li se i kako primenjuje Zakon o opštem upravnom postupku.

Komentarišući odluku nove vlasti u Gornjem Milanovcu da smeni načelnicu Gradske uprave Goricu Petrović koju je Ministarstvo ranije proglasilo za najbolju načelnicu, Udovički je rekla da je od lokalne samouprave tražila informacije zašto je do toga došlo.

- Mi nismo imali uvid u sve što je rađeno u upravi Gornjeg Milanovca, ali znamo da je taj grad za ministarstvo bio model prilikom određivanja novih odredaba, jer smo na primeru tog grada videli da je moguće da uprave odlično rade bez pomoći Republike - rekla je Udovički.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto je smenjena najbolja načelnica u Srbiji?

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Kori Udovički kaže da je to ministarstvo poslalo upit novim vlasitma u Gornjem Milanovcu zašto je smenjena najbolja načelnica uprave u Srbiji...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Komentarišući odluku da se smeni načelnica Gradske uprave...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.