UNS traži proveru novca kojim se kupuju mediji

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS traži proveru novca kojim se kupuju mediji

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Uprave za sprečavanje pranja novca i Saveta za borbu protiv korupcije da istraže i objave tokove novca koji je korišćen u aktuelnom procesu privatizacije medija.

UNS zahteva od Uprave za sprečavanje pranja novca i Saveta za borbu protiv korupcije i da javnost obaveste o dobiti i svim neubičajenim promenama u poslednjih godinu dana na računima svih pravnih i fizičkih lica povezanih sa kupcima medija, kao i da objave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podatke o poslovanju njihovih firmi iz kojih javnost može zaključiti da li su oni imali finansijske mogućnosti da kupe medije, navodi se u saopštenju UNS-a.

Udruženje novinara Srbije je istaklo da javnost ima pravo da zna da li iza privatizacije medija stoje i skriveni interesi, kao i da li kupci medija tu kupovinu obavljaju svojim novcem, kako bi na osnovu toga mogli da zaključe da li finansijeri i vlasnici utiču na uređivačku politiku medija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.