U „Crnoj Reci” bilo i silovanja

Izvor: Politika, 10.Avg.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U „Crnoj Reci” bilo i silovanja

U optužnici je pisalo da su Nemanja Radosavljević, pomoćnik Branislava Peranovića, i Marijan Pavićević odveli štićenika centra u šumu i da su ga vezanog primorali na bludne radnje

Saradnici Branislava Perunovića osuđeni su pre dve godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru „Crna Reka”.

Perunović je bio starešina centra koji je zatvoren posle prebijanja jednog štićenika 2009. godine. Njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, osuđen je na godinu dana zatvora Marijan Pavićević.

Obojicu je pred sudom u Novom Pazaru branio beogradski advokat Nenad Vukasović. – Presuda je ukinuta i predmet je vraćen na ponovno suđenje, ali poziv još nismo dobili”. Žrtva je bio mladić od dvadesetak godine, koji se i pre toga u centru lečio od droge, pa se posle nekog vremena vratio na lečenje.

– U optužnici je pisalo da su Radosavljević i Pavićević odveli momka tokom noći automobilom u šumu, da su ga tamo lisicama vezali za motor marke „jamaha” i da su ga tako vezanog vozili po zemlji, a posle primorali na bludne radnje – kaže Vukasović.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 11. avgusta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

A. Petrović

objavljeno: 11.08.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U "Crnoj reci" bilo i silovanja

Izvor: B92, 11.Avg.2012, 00:45

Beograd -- Saradnici Branislava Peranovića osuđeni su pre dve godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru "Crna Reka"...Peranović je bio starešina centra koji je zatvoren posle prebijanja jednog štićenika 2009. godine...Njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević...

Nastavak na B92...

U Crnoj reci bilo i silovanja

Izvor: Cafe.ba, 11.Avg.2012

Saradnici Branislava Peranovića osuđeni su prije dvije godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru „Crna Reka.

Nastavak na Cafe.ba...

U Crnoj reci silovan štićenik

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2012

Saradnici sveštenika Branislava Peranovića, koji je ubio štićenika rehabilitacionog centra kod Loznice, osuđeni su prije dvije godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u njegovom prethodnom Duhovno-rehabilitacionom centru „Crna Reka”, piše „Politika“.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.