„Trenutak istine” samo za starije od 18 godina

Izvor: Politika, 09.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Trenutak istine” samo za starije od 18 godina

Danas sednica Saveta RRA, ali neće raspravljati o kontroverznoj emisiji jer nije bilo zvaničnih pritužbi

Priče o vanbračnim izletima i drugim intimnim pikanterijama koje je, na poligrafu i pred kamerama, izneo prvi učesnik emisije „Trenutak istine” na TV Pink i dalje izazivaju različite komentare, a moguće je da će se oglasiti i Republička radiodifuzna agencija (RRA) koja nadzire rad elektronskih medija i sadržaj programa koji emituju, a čiji savet zaseda >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << danas.

– Snimak emisije sam video, ali smatram da nije od interesa za javnost šta ja lično o tome mislim. Ako povodom te emisije neko treba da da komentar, onda je to Savet RRA kada i ukoliko o tome budemo raspravljali. Na sednici Saveta o tome nećemo razgovarati. Mislim da nema potrebe za tako burnu i hitnu reakciju, jer do sada nismo dobili nijednu prijavu, niti prigovor od građana, NVO ili bilo kog drugog. Uostalom, hajde da sačekamo i vidimo u kom pravcu će ići sledeće emisije, možda je ta prva imala zadatak samo da skrene pažnju javnosti na takav televizijski format, a da će kasnije biti nešto drugačije – kaže Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA.

Iako se Savet o tome nije izjašnjavao, Karadžić smatra da bi prilikom budućeg emitovanja trebalo staviti oznaku uzrasta mladih kojima se taj program ne preporučuje. Voditeljka emisije Tanja Vojtehovski-Stevanov tvrdi da je, uz negativne, bilo i pozitivnih komentara.

– Na „Fejsbuku” je otvoreno i nekoliko fan klubova „Trenutka istine”. Bila bih neskromna ako bih rekla da pored pozitivnih nisam očekivala i negativne reakcije. Buru smo očekivali, buru smo i dobili. Bilo bi nepravedno da se ljutimo na one kojima se emisija ne dopada, ja to razumem, neki se osećaju neprijatno. Ali ako to neko ne može da gleda, jednostavno može da promeni kanal. Ovo je komercijalna televizija za koju niko ne plaća pretplatu i pitanje je slobodne volje i odabira na daljinskom upravljaču da li će neko da nas gleda ili ne. Ono što je sigurno to je da se o emisiji na svim mestima priča. Jedni kažu da je fenomenalna, drugi su zgroženi, ali u svakom slučaju o tome svi pričaju – kaže Tanja Vojtehovski-Stevanov.

Isto se, objašnjava, događalo u svakoj od 23 zemlje gde se ista emisija prikazuje i gde takođe nisu izostale burne reakcije što je maltene prateća pojava. Uostalom i najavljivan je kao najkontroverzniji što u suštini i jeste od svih do sada viđenih na ovim prostorima – kaže Tanja Vojtehovski-Stevanov.

Po njenim rečima, TV Pink će već od sutrašnje emisije, u kojoj će nastupiti jedna žena, staviti oznaku da nije preporučljiva za mlađe od 18 godina, a da li će to roditelji poštovati zavisi od njih uz napomenu da to ne rade po formalnoj preporuci RRA, već je to samostalna odluka ove medijske kuće.

--------------------------------------------------------------------------

Kakve su ispovesti čuli Hrvati

Od našeg stalnog dopisnika

Zagreb, februara – Od početka protekle jeseni i Hrvatska je preuzela „Trenutak istine”, koji emituje Nova TV. Lascivne priče se ređaju jedna za drugom, pa je Veće za elektronske medije zapretilo toj televiziji oduzimanjem dozvole za rad. Još polovinom novembra prošle godine Veće je podiglo prekršajnu prijavu protiv Nove TV zbog ove emisije, ali se ništa bitno nije promenilo u vezi sa sadržajem emisija.

Tako je izvesni Mirko Noršić ostao bez dugogodišnje devojke jer je obelodanio da nije zadovoljan njihovim seksom, Miodrag iz Gline je objavio da ima seksualne maštarije o životinjama, a svoju prisutnu porodicu je naprosto šokirao kada je priznao da od tinejdžerskog doba spava s muškarcima. Tanja Žemljić je ispričala da zbog nezasitosti u seksu tera svog muškarca da pije vijagru, Spomenka iz Čakovca je rekla da je spavala s mužem svoje prijateljice i do sada to nije nikom rekla, a Romana iz Zagreba je priznala da je oralno zadovoljila gosta kafića u kojem radi.

R. Arsenić

M. Petrić

[objavljeno: 10/02/2009.]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

TRENUTAK 18+

Izvor: Press, 08.Feb.2009, 23:37

Producenti kontroverznog šou-programa „Trenutak istine", koji od protekle srede emituje televizija Pink, odlučili su da tokom trajanja emisije na ekranu stoji upozorenje da je program namenjen samo gledaocima iznad 18 godina. . .Posle nezapamćene bure koja se u javnosti podigla posle prve...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.