Taksa za RTS i u 2017. ostaje 150 dinara, dobijaju i četiri milijarde iz budžeta

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksa za RTS i u 2017. ostaje 150 dinara, dobijaju i četiri milijarde iz budžeta

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije usvojio je u načelu izmene Zakona o javnim medijskim servisima i izmene Zakona o privremenom utvrđivanju načina naplate takse za javni medijski servis kojima se produžava rok i način finansiranja javnih servisa do kraja 2017. godine.To znači da će RTS i RTV iz budžeta dobiti ista sredstva kao i u ovoj godini, odnosno četiri milijarde dinara, a da će drugi deo kao i ove godine biti prikupljan naplatom takse koja iznosi 150 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Nino Brajović rekao je da cilj izmena odnosno produžetka roka da se obezbedi stabilno i nezavisno finansiranje javnih servisa.

Od ukupnih sredstava 3,1 milijarda dinara ide RTS-u, a 900 miliona dinara za RTV, rekao je Brajović i dodao da će za izgradnju zgrade RTV biti izdvojeno 400 miliona dinara.

On je kazao i da je taksa od 150 dinara dobro odmerena i da je stepen naplate takse visok - 85 odsto.

Brajović je odgovarajući na pitanja poslanika koji su se interesovali za donošenje nove medijske strategije, rekao da će se on time baviti u narednom periodu i da će ono što nije realizovano starom strategijom biti završeno.

"Ostalo je da se reši pitanje Politike, novinske agencije Tanjug i finansiranje lokalnih medija. Povlačenje države iz medija je značilo povlačenje novca i to treba rešiti", kazao je on.

Poslanici pokreta Dosta je bilo pitali su zašto još nije nadjen neki drugi način za finansiranje i upitali kakva je to nezavistnost javnih servisa, kada se DJB već dve godine nije pojavila na javnom servisu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za RTS i RTV 4 milijarde dinara, taksa ista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje prihvatio je danas predlog izmene Zakona o javnim medijskim servisima, kojom je predviđeno da se javni medijski servisi i u 2017. godini finansiraju sa četiri milijarde dinara iz budžeta...Odbor je prihvatio i izmenu Zakona o privremenom uređivanju načina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Za javne servise četiri milijarde dinara iz budžeta

Izvor: Blic, 21.Dec.2016

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje prihvatio je danas predlog izmene Zakona o javnim medijskim servisima, kojom je predviđeno da se javni medijski servisi i u 2017. godini finansiraju sa četiri milijarde dinara iz budžeta...Odbor je prihvatio i izmenu Zakona o privremenom uredjivanju načina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.