Šutanovac: Vojnim subvencijama do stana

Izvor: Blic, 19.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Vojnim subvencijama do stana

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da očekuje da će po novom modelu zbrinjavanja pripadnika vojske - podizanjem kredita uz subvencije Ministarstva, veliki broj profesionalnih vojnika rešiti stambeno pitanje.



Šutanovac je tokom posete porodici starijeg vodnika Danijela Stanića, koji je prvi kupio stan na taj način, rekao da je Ministarstvo ove godine odvojilo dve milijarde dinara za subvencije za stambene kredite.

"Postoji dosta zahteva za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takav način kupovine stana, čak i jednog brigadnog generala", izjavio je Šutanovac.

Stanić je podigao kredit na 30 godina i kupio trosoban stan u Pančevu. Rata iznosi 320 evra mesečno, a od toga mu nešto manje od 200 evra daje Ministarstvo odbrane prvih 20 godina.

Šutanovac je rekao da subvencije zavise od godina staža provedenih u vojsci i broja članova porodice, kao i da veruje da će oficiri sa višim činovima uzimati veće kredite.

"Povećanom broju zahteva za subvencionisanje kredita doprineće to što su plate u vojsci i Ministarstvu odbrane prošle godine povećane u proseku za 40 odsto", ocenio je Šutanovac.

On je izrazio žaljenje što civili zaposleni u vojsci i Ministarstvu ne mogu biti u tom programu stambenog zbrinjavanja, jer ulaze u program vlade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska lakše do stanova

Izvor: B92, 19.Avg.2008

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da su obezbeđene subvencije od milijardu dinara za pripadnike Vojske koji će kupiti stan na kredit..Do sada se prijavilo 119 vojnika, a uslov je da vojno lice ima nerešeno stambeno pitanje. Prvi vojnik koji se uselio u novi trosoban stan u Pančevu,...

Nastavak na B92...

Prvi profesinalni vojnik u novom stanu

Izvor: RTS, 19.Avg.2008

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da očekuje da će veliki broj profesionalnih vojnika rešiti stambeno pitanje po novom modelu zbrinjavanja pripadnika Vojske Srbije - podizanjem kredita uz subvencije Ministarstva. .Šutanovac je tokom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.