Izvor: Glas javnosti, 10.Feb.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije: VSS da postupi po nalogu poverenika

BEOGRAD - Društvo sudija Srbije pozvalo je danas Visoki savet sudstva da blagovremeno i u potpunosti postupi po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja i omogući razrešenim sudijama da efektivno iskoriste žalbu Ustavnom sudu.

- Društvo sudija Srbije sa zadovoljstvom konstatuje da blagovremeno i temeljno postupanje Poverenika jača nadu u institucije sistema i predstavlja primer i za druge državne organe - navodi se u saopštenju.

Šabić je juče usvojio žalbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Društva sudija Srbije podnetu zbog uskraćivanja informacija vezanih za opšti izbor nosilaca pravosudnih funkcija i naložio Savetu da Društvu da sve tražene informacije o reizboru sudija.

Društvo je izrazilo žaljenje zbog pogrešne interpretacije izjave da je poverenik Rodoljub Šabić zakasnio u svojoj reakciji i dodalo da se ta konstatacija odnosi na činjenicu da Visoki savet sudstva nije postupio po zahtevu Društva u roku za podnošenje ustavne žalbe i na bojazan da neće postupiti ni po Poverenikovom nalogu.

"Bojazan je zasnovana na činjenici da je više desetina razrešenih sudija onemogućeno da ostvari telefonsku i faktičku komunikaciju sa administrativnom kancelarijom Visokog saveta sudstva, čak ni radi uvida u sopstvene dosijee i pored poziva Visokog saveta sudstva da to mogu da učine", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoki savet sudstva da postupi po nalogu poverenika

Izvor: EMportal, 10.Feb.2010

Društvo sudija Srbije pozvalo je danas Visoki savet sudstva da blagovremeno i u potpunosti postupi po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja i omogući razrešenim sudijama da efektivno iskoriste žalbu Ustavnom sudu.

Nastavak na EMportal...

Visoki savet da postupi po nalogu poverenika

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2010

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Društvo sudija Srbije pozvalo je u sredu Visoki savet sudstva da blagovremeno i u potpunosti postupi po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja i omogući razrešenim sudijama da efektivno iskoriste žalbu Ustavnom sudu. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Visoki savet nije dobio zahtev Društva sudija

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2010

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Visoki savet sudstva obavestio je u sredu poverenika za informacije od javnog značaja da nije primio zahtev Društva sudija Srbije kojim bi se omogućio uvid u informacije o reizboru sudija. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Visoki savet sudstva nije primio zahtev Društva sudija

Izvor: Blic, 10.Feb.2010

Visoki savet sudstva saopštio je danas da zahtev Društva sudija Srbije za pristupanje informacijama od javnog značaja nikada nije primljen u Visokom savetu...Savet je o toj činjenici obavestio Poverenika za informacije od javnog značaja, kome je Društvo sudija uputilo žalbu, zbog, kako je navedeno,...

Nastavak na Blic...

Zahtev Društva podnet u skladu sa zakonom

Izvor: Beta, 11.Feb.2010, 13:00

BEOGRAD, 11. februara 2010. (Beta) - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je u četvrtak da je zahtev Društva sudija Visokom savetu sudstva za pristup informacijama podnet u skladu sa zakonom i da treba utvrditi da li je i ako jeste kako...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.