Izvor: B92, 10.Feb.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS da postupi po nalogu poverenika

Beograd -- Društvo sudija Srbije pozvalo je Visoki savet sudstva da blagovremeno postupi po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Društvo je, međutim, izrazilo bojazan da Savet neće postupiti ni po poverenikovom nalogu u roku za izjavljivanje žalbe Ustavnom sudu, kao što nije postupio po zahtevu Društva u roku za podnošenje ustavne žalbe, navodi se u saopštenju tog strukovnog udruženja.

Bojazan je zasnovana na činjenici da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je desetinama razrešenih sudija onemogućeno da ostvare telefonsku i faktičku komunikaciju sa administrativnom kancelarijom VSS, čak ni radi uvida u sopstvene dosijee, i pored najave VSS da to mogu da učine.

Društvo je, istovremeno, izrazilo zadovoljstvo zbog odluke Šabića o osnovanosti žalbe, kojom je Savetu naložio da sudijama stavi na raspolaganje informacije vezane za opšti izbor nosilaca pravosudnih funkcija, ocenjujući da blagovremeno i temeljno postupanje poverenika jača nadu u institucije sistema i predstavlja primer i za druge državne organe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.