Štrajk sudske administarcije i porotnika

Izvor: S media, 18.Okt.2010, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk sudske administarcije i porotnika

Štrajk zaposlenih u pravosudnoj administraciji nastavlja se i danas. Njima su se pridružile sudije porotnici zbog neisplaćenih zarada. Pregovori izmedju predstavnika Sindikata i ministarstva pravde nisu uspeli,kaže za S media portal sekretar beogradskog odbora sindikata Slađanka Milošević

Zaposleni u pravosudnoj administraciji nastavljaju i danas štrajk, koji je započet pre 12 dana zbog niskih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zarada.

Kako je za S media portal rekla sekretar beogradskog odbora sindikata Slađanka Milošević na sastanak u Palati pravde došao je državni sekretar Slobodan Homen, ali je, kako navodi, ponovo izložen predlog od prošle nedelje.

-Nastavljamo sa štrajkom jer smo odbili taj predlog. Sekretar Homen je istakao da je u ovom trenutku ovo najviše što ministarstvo može da ponudi. On je rekao da će učiniti sve da, koliko sutra, predstavnici sindikata imaju sastanak sa ministarstvom finansija. Tu pruženu ruku mi ćemo prihvatiti, ali štrajk nastavljamo kao i sudije porotnici, kaže Milošević.

Ona ističe da se u štrajk stupilo i zbog toga što su zaposleni u pravosudnoj administraciji na teretu budžeta kao i neke druge profesije u Srbiji, ali da su “one dobijale određena finansijsak sredstva, a pravosuđe nikada”.

Ko nastavi štrajk, ništa od stimulacije

Sindikat pravosudja nastavlja štrajk

Ponudjen maksimum povećanja zarada

Zaposlenima u pravosudnoj administraciji pridružilo se Društvo sudija porotnika Srbije.

Društvo sudija portonika, takođe, traži da se ukine nedavna Odluka VS S o naknadama i nagradama sudijama porotnicima, da se osnaži stara i eventualno povede rasprava o eventualnim boljim rešenjima.

Društvo predlaže i smenu Predsednice VS S Nate Mesarović, "kao čin odgovornosti za niz protivustavnih rešenja donetih u sprovodjenju Nacionalne strategije za reformu pravosudja u Srbiji, kao i za promašaje u reformi čime se Srbija udaljava od Evrope".

Porotnici traže i da se sprovedu izbori za stalni sastav VŠ, kao i da se u Ministarstvu pravde izvrši analiza učinjenih propusta u ostvarivanju reforme, i da se zajedno sa drugim učesnicima u ostvarivanju reformskih ciljeva utvrde naredni postupci.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk administracije i porotnika

Izvor: B92, 18.Okt.2010

Beograd -- Zaposleni u pravosudnoj administraciji i Ministarstvo pravde bez dogovora. Štrajk nastavljen. I Društvo sudija porotnika Srbije najavilo protest upozorenja...Delegacije Ministarstva pravde i zaposlenih u pravosudnim organima koji štrajkuju zbog niskih zarada nisu se ni danas dogovorile,...

Nastavak na B92...

Nastavlja se štrajk pravosudne administracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2010

BEOGRAD -..Zaposleni u pravosudnoj administraciji će i danas nastaviti pre 12 dana započet štrajk zbog niskih zarada, jer je sindikat odbio ponuđeni predlog Ministarstva pravde, najavila je u petak sekretar beogradskog odbora sindikata Slađanka Milošević...Pravosudni organi u celoj Srbiji su u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pravosuđe nastavlja štrajk.

Izvor: TV Avala, 18.Okt.2010

Zaposleni u pravosudnoj administraciji će i danas nastaviti pre 12 dana započet štrajk zbog niskih zarada, jer je sindikat odbio ponuđeni predlog Ministarstva pravde, najavila je u petak sekretar beogradskog odbora sindikata Slađanka Milošević.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.