Izvor: Blic, 27.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji za dostignuća u primeni Bolonjske deklaracije ocena 3,86

Srbija je od međunarodnih obrazovnih institucija dobila ocenu 3,86 za dostignuća u primeni Bolonjske deklaracije, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu prosvete.



Ocena dostignuća u primeni Bolonjske deklaracije treba da bude zvanično potvrđena na ministarskoj konferenciji u Luvenu, kojoj prisustvuje i ministar prosvete Žarko Obradović.

Ministarske konferencije o visokom obrazovanju održavaju se svake dve godine i na njima evropski zvaničnici ocenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postignuća država u sprovođenju Bolonjske deklaracije i reformi visokog obrazovanja.

Najvišsa ocena za najuspešnije u refromi je pet.

Skupu u tom belgijskom gradu prisustvuju i državni sekretari Ministarstva prosvete Tinde Kovač-Cerović i Radivoje Mitrović, predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Srđan Stanković, član Komisije za akreditaciju Vera Dondur i predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Jović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za reformu visokog obrazovanja Srbiji ocena 3,86

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2009

LUVEN - Srbija je od međunarodnih obrazovnih institucija dobila ocenu 3,86 za dostignuća u primeni Bolonjske deklaracije i ta ocena treba da bude zvanično potvrđena na ministarskoj konferenciji u Luvenu, kojoj prisustvuje i ministar prosvete Žarko Obradović, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.