Skoro 1.000 osnovaca vozilo bicikle čačanskim ulicama

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro 1.000 osnovaca vozilo bicikle čačanskim ulicama

Skoro 1.000 učenika čačanskih osnovnih škola provozalo se biciklima po centralnim gradskim ulicama, kako bi naučili saobraćajne znakove i saobraćajnu kulturu podigli na viši nivo.

- Mislili smo da neće učestvovati više od 400 učenika, ali se na biciklima pojavilo oko hiljadu. Vožnju su organizovali MZ “Palilula” i Biciklistički klub “Borac” - rekao je jedan od organizatora, nastavnik fizičkog Boro Vasiljević.

On je izrazio očekivanje da će na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čačanskim ulicama sledeći put pojaviti više od 1.000 osnovaca.

- Drago mi je da su deca sa oduševljenjem prihvatila akciju, kojom će saobraćajnu kulturu podići na viši nivo. Tokom današnje vožnje upoznali su se sa značajem semafora i saobraćajnih znakova, a shvatili su kako se vozi biciklističkim stazama i kružnim tokovima. Obišli smo najfrekventnije ulice, kroz koje inače ne bi mogli da voze zbog velikih gužvi, ali i saobraćajne nekilture njihovih sugrađana - rekao je Vasiljević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.