Izvor: B92, 04.Avg.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rušenje odloženo do 12. avgusta

Beograd -- Vlasnici zanatskih radnji iz Južnog bulevara uspeli su da dobiju odlaganje od sedam dana za rušenje njihovih objekata.

Opština Vračar najavila je da će nastavak uklanjanja objekata za 12. avgust.

Blizu 45 vlasnika i radnika 18 zanatskih radnji nisu u utorak postigli dogovor sa opštinom Vračar o odlaganju rušenja njihovih objekata, predviđenog za danas.

Zanatlije su od opštine tražile i pomoć u pronalaženju novih objekata. Vlasnik automehaničarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnje David Trnavac kaže da vlasnicima zanatskih radnji jedino ostaje da se okupe ispred svojih objekata i spreče rušenje, što su oni danas i učinili.

Član opštinskog veća Đorđe Belamarić kaže da su vlasnici imali privremene dozvole, koje su u međuvremenu ukinute, i da su još pre dve godine obavešteni da će objekti biti ukonjeni.

Opština Vračar je saopštila da su vlasnici tih radnji dobili privremene građevinske i upotrebne dozvole, koje će važiti do privođenja parcele nameni, odnosno do početka izgradnje planiranih objekata na toj lokaciji u periodu između 1973. i 1977. godine.

Odeljenju za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar podnet je 6. februara 2009. godine zahtev za utvrđivanje prestanka važenja tih privremenih upotrebnih i građevinskih dozvola i priložen dokaz o privođenju parcele nameni – Odobrenje za izgradnju Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda, koje je postalo pravosnažno 6. avgusta 2008. godine.

Opština Vračar je saopštila da su vlasnici objekata u Južnom bulevaru još u martu ove godine dobili rešenja kojima prestaje važenje privremenih dozvola.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ipak rušenje

Izvor: Šumadija Press, 04.Avg.2010

Vlasnici zanatskih radnji iz Južnog bulevara nisu se dogovorili s predstavnicima opštine Vračar o produžetku roka za iseljenje opreme iz njihovih radionica.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.