Sreda, 04.08.2010.

10:37

Rušenje odloženo do 12. avgusta

Vlasnici zanatskih radnji iz Južnog bulevara uspeli su da dobiju odlaganje od sedam dana za rušenje njihovih objekata.

Izvor: B92

Default images

Opština Vračar najavila je da će nastavak uklanjanja objekata za 12. avgust.

Blizu 45 vlasnika i radnika 18 zanatskih radnji nisu u utorak postigli dogovor sa opštinom Vračar o odlaganju rušenja njihovih objekata, predviđenog za danas.

Zanatlije su od opštine tražile i pomoć u pronalaženju novih objekata. Vlasnik automehaničarske radnje David Trnavac kaže da vlasnicima zanatskih radnji jedino ostaje da se okupe ispred svojih objekata i spreče rušenje, što su oni danas i učinili.

Član opštinskog veća Đorđe Belamarić kaže da su vlasnici imali privremene dozvole, koje su u međuvremenu ukinute, i da su još pre dve godine obavešteni da će objekti biti ukonjeni.

Opština Vračar je saopštila da su vlasnici tih radnji dobili privremene građevinske i upotrebne dozvole, koje će važiti do privođenja parcele nameni, odnosno do početka izgradnje planiranih objekata na toj lokaciji u periodu između 1973. i 1977. godine.

Odeljenju za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar podnet je 6. februara 2009. godine zahtev za utvrđivanje prestanka važenja tih privremenih upotrebnih i građevinskih dozvola i priložen dokaz o privođenju parcele nameni – Odobrenje za izgradnju Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda, koje je postalo pravosnažno 6. avgusta 2008. godine.

Opština Vračar je saopštila da su vlasnici objekata u Južnom bulevaru još u martu ove godine dobili rešenja kojima prestaje važenje privremenih dozvola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: