Rafali na veridbi ćerke Brana Mićunovića

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafali na veridbi ćerke Brana Mićunovića

Veridba kćerke kontroverznog biznismena Branislava Brana Mićunovića proslavljena je u subotu veče rafalima iz oružja tokom proslave ispred njihove porodične kuće u mestu Moštanica kod Nikšića.

Mićunovići su slavlje i šenlučenje iz automatske puške i još jednog oružja zabeležili kamerama telefona, a snimke kako plotuni paraju nebo postavili su na društvene mreže.

“Po crnogorskim običajima smo ispratili prijatelje”, piše u komentaru ispod jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od snimaka, na kojem se u dvorištu kuće Mićunovića iz automata puca uvis.

Posedovanje automatskog oružja je zabranjeno po crnogorskom zakonu.

Na drugom objavljenom snimku koji traje tri sekunde, vidi se i Brano Mićunović kako držeći ruke u džepovima i sa osmehom pozdravlja šenlučenje muškarca, koji mu je okrenut leđima.

Automata se u subotu veče dohvatio i mladić u bijeloj majici, koji okupljene nije zadivio baratanjem puškom...

Na snimku, koji traje desetak sekundi čuje se kako okupljenima govori: “Šta je bolan, evo sa' ću”... nakon čega se čulo i ohrabrenje okupljenih, koji mu govore: “Ajde bolan”!!!

Na snimku se potom vidi kako momak repetira automat i ispaljuje rafal u nebo, a potom se okreće i govori: “Sve je otišlo”...

Da se preksinoć u mestu blizu Slanog jezera nije štedela municija, pokazuje i treći snimak, na kojem se vidi kako i mlada crnokosa devojka puca iz puške starije proizvodnje.

Na snimku od 15 sekundi vidi se kako djevojka okreće pušku ka nebu, a potom i kako joj dvojica muškaraca dobacuju: “Aj', sad”.

Kako se nije čuo pucanj, muškarci su joj uputili nove instrukcije: “Nijesi ubacila, još repetiraj”...”Aj', sad”...

Ni nakon novih pojašnjenja puška nije opalila, pa je muškarac u beloj košulji, vidi se na snimku, rukom pokazao devojci: “Zategni ovaj kokot, skroz do kraja i nazad”.

Instrukcije su pomogle devojci, jer se u sledećim sekundama snimka vidi kako uvis ispaljuje jedan metak, a dobar posao pozdravlja sa: “Aooo”...

Porodičnog slavlje Mićunovića nastavilo se i u nedelju, a šenlučenje se sinoć čulo i u centru Nikšića. Iz grada se mogao videti i spektakularan vatromet, koji je priređen u čast Mićunovićeve jedinice.

Velelepno ograđeno zdanje Branislava Mićunovića nalazi se u Moštanici.

Automate može da ima samo vojska ili policija

Još se ne zna da li su nikšićka policija i tužilaštvo reagovali nakon šenlučenja ispred kuće Branislava Mićunovića.

Automatsko vatreno oružje spada po crnogorskom zakonu u kategoriju A, čije je "nabavljanje, držanje i nošenje" zabranjeno za sve, osim za vojsku, policiju i druge državne organe...

Za krivično delo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, u članu 403 KZ-a piše: “Ko neovlašćeno drži, nosi, izrađuje, popravlja, prerađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, prevozi ili na drugi način stavlja u promet vatreno oružje, municiju, eksplozivne materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čije držanje je građanima zabranjeno, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina zatvora”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.