Protiv dekana iz  Niša postoji više prijava zbog zloupotreba

Izvor: Blic, 04.Okt.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv dekana iz Niša postoji više prijava zbog zloupotreba

Protiv dekana Medicinskog fakulteta u Nišu Milana Višnjića, koji je zaposlio članove familije, podneta je prijava Agenciji za borbu protiv korupcije. Trenutno se utvrđuje da li je predstavka u nadležnosti ovog nezavisnog tela ili će biti prosleđena tužilaštvu ili policiji, saznaje „Blic”.

Prema saznanjima „Blica”, protiv dekana Višnjića podneto je nekoliko krivičnih prijava u kojima ga tužioci terete i za nameštanje imenovanja profesora i kršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zakona o visokom obrazovanju.

Višnjić je dekan Medicinskog fakulteta već 12 godina, odnosno pet mandata, a u ovoj naučno-obrazovnoj instituciji zaposleno je devet članova uže i šire familije. Pojedini od zaposlenih rođaka nisu kvalifikovani za radno mesto koje su dobili.

Profesor Čedomir Čupić, član Upravnog odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže za „Blic” da dok Agencija ne donese konačnu odluku ne želi da komentariše konkretan slučaj, ali dodaje da „principijelno ko god je zaposlio familiju on je u sukobu interesa”.

Opširnije u štampanom izdanju...

Povezane vesti: Dekan zaposlio celu familiju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dekan zaposlio celu familiju

Izvor: S media, 04.Okt.2011

Ukoliko ste rođak dekana možete sa osnovnom školom da radite kao referent za doktorske studije. Više ništa nije neverovatno. ..Prema saznanjima Blica, profesor Milan Višnjić, dekan niškog Medicinskog fakulteta zaposlio je ukupno devet članova svoje porodice, od kojih deo nije kvalifikovan za...

Nastavak na S media...

Inspekcija na na niškom Medicinskom fakultetu

Izvor: Studio B, 04.Okt.2011

Inspekcija Ministarstva prosvete i nauke proveriće zakonitost izvođenja nastave i izdavanja javnih isprava na niškom Medicinskom fakultetu, na kojem je dekan Milan Višnjić zaposlio članove svoje familije...Kako je rekao načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić, inspektori će...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.