Požar kod Ušća  i u Nacionalnom parku Ðerdap

Izvor: S media, 15.Sep.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Ušća i u Nacionalnom parku Ðerdap

Požar u blizini varošice Ušće kod Kraljeva, još nije pod kontrolom. Očekuje se da u gašenje požara jutros budu uključeni i helikopteri Vojske Srbije. Najopasniji pravac požara u Nacionalnom parku Ðerdap lokalizovan.

Požar u blizini Ušća kod Kraljeva još nije stavljen pod kontrolu, dok je najopasniji pravac požara u Nacionalnom parku Ðerdap lokalizovan, izjavio je jutros Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Marić.

U ovim požarima nema povređenih i nisu ugroženi objekti, rekao je Marić.

Marić je najavio da će se u toku prepodneva voditi borba da se pod kontrolu stavi požar u blizini Ušća, koji je zahvatio površinu od oko 200 hektara, angažovanjem helikoptera Vojske Srbije i MUP-a Srbije i više od 200 ljudi na terenu, pripadnika Sektora za vanredne situacije i šumske uprave.

Požar u blizini mesta Ušće je izbio sinoć oko 19.25 časova, a najpre je zahvatio oko 80 hektara borove šume, ali se brzo proširio i zahvatio površinu od oko 200 hektara, podsetio je Marić.

Marić je rekao da je u Nacionalnom parku Ðerdap požar zahvatio oko 50 hektara niskog rastinja i bukove šume i da se širio u tri pravca, od kojih je najopasniji, koji je pretio da zahvati kompleks borove šume, lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Mitrović:Požar u Nacionalnom parku Đerdap "pod kontrolom"

Ponovo gori borova šuma kod Ušća

Požar kod Knina, odjekuju detonacije! (VIDEO)

"Druga dva se spuštaju prema potoku gde se dočekuju i gase.Teren je izrazito nepristupačan i svakoga trenutka se odvaljuju zapaljena drva i stenje", rekao je Marić.

On je dodao da se na tom području nalazi više od 40 pripadnik Sektora za vanredne situacije i 15-ak radnika šumske uprave.

Iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije apeluju na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru, jer zbog veoma toplog i suvog vremena s temperaturama iznad proseka, postoji izuzetno velika opasnost od nastanka i širenja požara velikih razmera.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar kod Ušća i dalje gori

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2011

Požar koji je noćas zahvatio oko 200 hektara borove šume u blizini varošice Ušće kod Kraljeva, još nije pod kontrolom. Gori i u nacionalnom parku Đerdap...Očekuje se da u gašenje požara jutros budu uključeni i helikopteri Vojske Srbije...Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Još gori kod Kraljeva i Đerdapa

Izvor: Mondo, 15.Sep.2011

Požar u blizini Ušća kod Kraljeva još nije stavljen pod kontrolu, dok je najopasniji pravac požara u Nacionalnom parku Đerdap lokalizovan, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Nastavak na Mondo...

Borba sa vatrenom stihijom

Izvor: RTS, 15.Sep.2011

Vatrogasci kod manastira Studenica još se bore sa požarom koji je sinoć izbio u tom kraju. Do sada je izgorelo 250 hektara šume, ugroženo još 500. Evakuisano nekoliko kuća. Nema povređenih. Požar kod Đerdapa pod kontrolom. ..17.00 - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.