Požar kod Ušća najveći ove godine

Izvor: Blic, 15.Sep.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Ušća najveći ove godine

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je jutros da je požar u blizini Ušća kod Kraljeva najveći ove godine u Srbiji i da je težak za gašenje, ali da srećom nema povređenih ljudi.

"Na tom mestu gori oko 200 hektara borove šume, najteže za gašenje. To je ujedno i najveći požar ovog leta", rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, "znatne snage" su upućene na lice mesta, a očekuje se dolazak helikoptera MUP-a da izvrši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izviđanja, nakon čega će se uključiti i helikopteri za gašenje požara.

Marić, koji je na putu ka Ušću, istakao je da u tom požaru nema povređenih ljudi i da nisu ugroženi objekti.

Požar u blizini varošice Ušće, nedaleko od naseljenog mesta Kamenjani, izbio je sinoć oko 19.30.

Prema rečima Marića, i kod Đerdapa gori oko 50 hektara niskog rastinja i bukove šume, a na licu mesta je 40 vatrogasaca i 15 radnika šumske uprave.

"Požar se drži pod kontrolom i tu praktično ne može ništa da se uradi sem da se prati situacija", dodao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.