Pomažući drugima, pomoći ćete sebi!

Izvor: Kurir, 23.Maj.2015, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomažući drugima, pomoći ćete sebi!

Ambasador SAD Majkl Kirbi poručio mladima da će humanitarnim radom učiniti da Srbija postane bolje mesto za sve građane

BEOGRAD - Sajam volontiranja, na kojem različite organizacije, festivali i ustanove predstavljaju svoje programe za koji su im potrebni volonteri, otvoren je juče na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Sajam traje i danas do 18 sati, a svi zainteresovani moći će da se upoznaju i povežu s različitim organizacijama kojima mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pomognu da urade nešto dobro za svoje okruženje.

Setimo se maja

- Naša organizacija bavi se pomaganjem deci, pre svega u programu obrazovanja. Potrebni su nam volonteri koji bi vodili decu u školu ili pomagali u našem svratištu, u koje dolaze deca bez doma. Interesovanje je veliko, a volontiranje je predivan posao od kojeg vam je srce puno svaki dan. Pomozite sebi tako što ćete pomoći drugima - kaže Milica Ristivojević iz Centra za integraciju mladih, koji se predstavio na ovogodišnjem sajmu volontiranja.

- Kad govorimo o volontiranju, moramo se setiti maja prošle godine, kada je veliki broj mladih ljudi volontirao pomažući ugroženim sugrađanima. Ovde smo se okupili zbog lepog povoda - da upoznamo veliki broj organizacija kojima su potrebni volonteri - rekao je američki ambasador Majkl Kirbi, koji je obišao sve izlagače na štandovima.

Podrška SAD

Prema njegovim rečima, volontiranje nam daje mogućnost da učinimo nešto dobro i da upoznamo ljude koje inače ne bismo bili u prilici da upoznamo.

- Volontirajući, učinićete da Srbija postane bolje mesto za život za sve njene građane - rekao je on.

Sajam volontiranja deo je projekta „Volontiraj“, koji realizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Regionalnim volonterskim centrom Pančevo, a uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

(J. P.)

Saradnja... Ambasador Amerike Majkl Kirbi sa volonterima


Nenad Borovčanin

OTVARAJU SE VOLONTERSKI KAMPOVI

Prisutnima na sajmu obratio se i Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu koji je poručio da je „mnogo mladih u Srbiji spremno da volontira“:

- Prošle godine za vreme katastrofalnih majskih poplava mogli smo da se uverimo u snagu volontiranja i želju naše omladine da se uključi i pomogne. Želimo da nastavimo u tom duhu i zato smo ove godine omogućili da se širom Srbije organizuju 30 volonterskih kampova i 100 jednodnevnih akcija volontiranja u okviru programa „Mladi su zakon“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.