PROTEST ZBOG OTKAZA: Profesorka informatike 10 dana zaključana u kabinetu

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jun.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST ZBOG OTKAZA: Profesorka informatike 10 dana zaključana u kabinetu

Radojka Mikšin, profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, koja od 20. juna protestuje zbog otkaza, zaključana u kabinetu informatike u toj srednjoj školi, kaže da je poslala pisma premijeru i predsedniku Srbije, kao i ministrima pravde i prosvete.

"Svima sam u naslovu pisama stavila da sam još živa. Napomenula sam im da štrajkujem već deset dana i da niko ne reaguje na ovaj moj potez. Pitala sam ih da li to znači da ljudski život ne vredi ništa", >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kaže Mikšin.

Ona je dodala da ostaje zaključana, jer je prema njenom mišljenju sud učinio nepravdu, proglasivši da ona nema kvalifikacije za profesora informatike.

Šumarska škola je rešenje o prestanku radnog odnosa, koje Mikšin nije htela da primi i potpiše, postavila na oglasnoj tabli škole, i nakon osam dana od dana postavljanja, to rešenje će postati pravosnažno.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u februaru ove godine odbio žalbu Radojke Mikšin kao neosnovanu, odbacujući njene navode da poseduje dokumente i licencu za obavljanje posla profesora informatike.

Izvor: Press Online

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaključana profesorka: Još sam živa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2014

Radojka Mikšin, profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, koja od 20. juna protestuje zbog otkaza, zaključana u kabinetu informatike u toj srednjoj školi, kaže za Tanjug da je poslala pisma premijeru i predsedniku Srbije, kao i ministrima pravde i prosvete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.