Profesorka informatike 10 dana zaključana u kabinetu

Tanjug

30. 06. 2014. u 09:49

Radojka Mikšin, profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, koja protestuje zbog otkaza, kaže da je poslala pisma premijeru i predsedniku Srbije, kao i ministrima pravde i prosvete

KRALjEVO - Radojka Mikšin, profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, koja od 20. juna protestuje zbog otkaza, zaključana u kabinetu informatike u toj srednjoj školi, kaže da je poslala pisma premijeru i predsedniku Srbije, kao i ministrima pravde i prosvete.

"Svima sam u naslovu pisama stavila da sam još živa. Napomenula sam im da štrajkujem već deset dana i da niko ne reaguje na ovaj moj potez. Pitala sam ih da li to znači da ljudski život ne vredi ništa", kaže Mikšin.

Ona je dodala da ostaje zaključana, jer je prema njenom mišljenju sud učinio nepravdu, proglasivši da ona nema kvalifikacije za profesora informatike.

Šumarska škola je rešenje o prestanku radnog odnosa, koje Mikšin nije htela da primi i potpiše, postavila na oglasnoj tabli škole, i nakon osam dana od dana postavljanja, to rešenje će postati pravosnažno.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u februaru ove godine odbio žalbu Radojke Mikšin kao neosnovanu, odbacujući njene navode da poseduje dokumente i licencu za obavljanje posla profesora informatike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

pater f

30.06.2014. 10:37

Zašto je sud ignorisao navode da poseduje dokumente i licence?Kod nas je izgleda najbolji štrajk na prometnim prugama i putevima kuda se kreću državni velikodostojnici i izvozna roba.Zar ipak mišljenje prosvetne inspekcije za ovaj slučaj nije preporučljivo?Još će i ovo Strasbourg da nam rešava.

aleksandar

30.06.2014. 10:41

nema kvalifikacije, zavrsila kurs!!!! a oce da bude profesor, culo se,dobro u drzavnom, sedis par sati pijes kafe, primis mito za decu koji niste ne uce i super ti, onda niko drugi ne valja i ne radi kad svi vi zgrabite drzavne fotelje, a ovih par stotina hiljada sto robuje kod privatnika ce da financira drzavni sektor i njihove sedenje.

Anonimus

30.06.2014. 11:27

@ - Sada moze sa omladinom da hakuje po netu... Malo maste profesorka, nije sve tako crno.

Grada

30.06.2014. 12:05

Gde je kraj ako se svako nezadovoljan zakljuca u "svojoj" kancelariji, blokira "svoju" fabriku ili "svoj" put. Kako je ta osoba primljena na posao ako nije ispunjavala uslove. Nije mogla sama sebe da primi. Ako je nezakonito primljena nek ponesu sve konsekvence ona licno I oni koji su je primili.