Otrovni mulj danas stiže u Srbiju?

Izvor: S media, 11.Okt.2010, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otrovni mulj danas stiže u Srbiju?

Kvalitet vode u Dunavu prema poslednjim merenjima zadovoljavajući. Glavni talas sa otrovnim muljem na teritoriji Srbije očekuje se danas, kaže za S media portal pomoćnik direktora za kontrolu životne sredine Hidrometeorološkog zavoda Srbije Branislav Gavrić.

Prema preliminarnim rezultatima, voda u Dunavu, kod Bezdana je zadovoljavajućeg kvaliteta. Kvalitet vode proverava se na svaka tri sata.

„Kontrolisana je voda koja je uzorkovana tokom cele noći i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preliminarni rezulatati pokazuju da je ona zadovoljavajućeg kvaliteta i da ne sadrži otrovne materije“, kaže pomoćnik direktora za kontrolu životne sredine Hidrometeorološkog zavoda Branislav Gavrić.

Ponovno izlivanje otrovonog mulja u Mađarskoj

Kako je Gavrić rekao za S media portal kvalitet vode proverava srpska ekipa do podneva na svaka tri sata, a onda će im se pridružiti i kolege iz Mađarske.

Dunav u Srbiji nezagađen

Zagadnje stiže u Hrvatsku

„Prema našim podacima, glavni talas očekuje se danas, a da li će doći i koliki će biti osatje da se vidi“, ocenjuje Gavrić.

Čubrilo: Talas zagadjenja još nije došao u Srbiju

Talas zagadjenja otrovnim muljem još nije ušao Dunavom u Srbiju, izjavila je danas načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju zavoda za javno zdravlje u Somboru Dragoslava Čubrilo.

Čubrilo je agenciji Beta kazala da su danas izmerene vrednosti jednake onima koje su izmerene juče, odnosno da je dunavska voda ocenjena vodom drugog kvaliteta, što je uobičajena vrednost.

Najavila je da će analiza dunavske vode na teške metale biti završena za dva dana.

"Ali, već na osnovu jutrošnjih analiza sasvim je jasno da talas zagadjenja još uvek nije došao", navela je Čubrilo.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otrovni mulj danas stiže u Srbiju

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2010

Talas sa alkalnim blatom iz Mađarske, kako se očekuje, ući će danas u Srbiju kod Bezdana.

Nastavak na Radio 021...

TALAS ZAGAĐENJA JOŠ NIJE DOŠAO U SRBIJU

Izvor: Kurir, 11.Okt.2010

SOMBOR - Talas zagađenja otrovnim muljem još nije ušao Dunavom u Srbiju, izjavila je načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju zavoda za javno zdravlje u Somboru Dragoslava Čubrilo. Čubrilo je kazala da su danas izmerene vrednosti jednake onima koje su izmerene juče, odnosno da je dunavska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.