Izvor: Blic, 11.Nov.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizator beogradskog Prajda Boban Stojanović: Napuštam Srbiju, napad na mene još nije rešen

Gej aktivista i jedan od organizatora beogradskog Prajda Boban Stojanović odlučio je da napusti Srbiju. Stojanović je na Fejsbuku objasnio da je do ove doluke došao zajedno sa svojim partnerom Adamom nakon što ni više od mesec dana nije dobio informacije o huliganima koji su ga napali u avgustu.

- Iako sam odmah prijavio slučaj, iako sam identifikovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napadače na osnovu video snimka, iako je postojao medijski pritisak, ni ovog se puta ništa nije promenilo. Oni su ostali da šetaju ulicama jednako kao i ja, očigledno sa tendencijom da će tako i ostati. Za mene, za nas, to je neprihvatljivo. Moja ranjivost je bila povećana tokom organizovanja Parade ponosa, ali i nakon nje, tako da skoro nigde nisam izlazio bez Adamove pratnje. Jedini način da se ta agonija prekine bio je odlazak iz Srbije - napisao je Boban na svom Fejsbuk profilu.

Pročitajte još:

Kako dodaje, noć pred Paradu ponosa nepoznate osobe su isped njegove zgrade uzvikivale "Bobane, p*d*ru noževi se spremaju, izađi ako smeš, pušiš k... ambasadorima, hajde pi*ko...".

- Ovakva odluka nije laka. Sve što imamo ostalo je tamo, ovde smo za polupraznim džepovima i zahvaljujući velikom srcu porodice Albahari. Da li želim da se vratim - ne. Šta me ovde čeka - ne znam - dodao je Boban.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ORGANIZATOR PRAJDA BOBAN STOJANOVIĆ: Napustio sam Srbiju jer ulicom više ne smem da hodam sam

Izvor: Kurir, 11.Nov.2016

...- Ova odluka je usledila nakon skoro više od mesec ipo dana tokom kojih nisam dobio niti jednu informaciju šta se desilo sa huliganima koji su me napali u avgustu ove godine Iako sam odmah prijavio slučaj, iako sam identifikovao napadače na osnovu video snimka, iako je postojao medijski pritisak,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.