Na granici sa Hrvatskom čekanje do 15 minuta

Izvor: Blic, 28.Sep.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na granici sa Hrvatskom čekanje do 15 minuta

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom putnička vozila zadržavaju se do 15 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima ka susednim zemjama nema zadržavanja, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Otvoreni su granični prelazi Batrovci, Šid i Bogojevo, a ostali granični prelazi sa Hrvatskom još su zatvoreni.

Na tri granična prelaza koja su otvorena prema Hrvatskoj nema dužih zadržavanja, kao ni prema Mađarskoj, a samo na Horgošu teretna vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čekaju oko dva sata.

Teretni saobraćaj je u funkciji na Batrovcima, a kolone kamiona gotovo i da nema, jer je zadržavanje za ovu kategoriju do 30 minuta.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, zadržžavanja putničkih vozila se kreću u intervalima 15 do 20 minuta, dok se teretna vozila na Horgoššu zadržžavaju oko 120 minuta na izlazu iz zemlje.

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok za naplatu putarine čeka se oko 10 minuta, a zbog kiše i mokrih kolovoza očekuje se duže zadržavanje vozila u narednim satima.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, na putevima u Srbiji u subotu je evidentirano 86 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba poginulo, a 43 su povređene.

Putnički saobraćaj automobili i autobusi prolaze nesmetano, bez zadržavanja.

Vlada Srbije ukinula je mere koje je preduzela kao odgovor na hrvatsku blokadu graničnih prelaza. Odluka je sinoć posle sednice Vlade stupila na snagu, a hrvatski kamioni su nešto posle 22.00 časa počeli da prelaze granicu.

Toj odluci prethodila je odluka Vlade Hrvatske da otvori granicu sa Srbijom i počne da u tu zemlju propušta kamione i automobile sa srpskim tablicama.

Kiša i mestimično mokri kolovozi tokom večeri pratiće vozače, a pojačan intezitet saobraćaja očekuje se na prilaznim putevima većim gradskim centrima, posebno Beogradu, zbog čega je moguće formiranje kolona uz usporenu vožnju, pa je držanje većeg odstojanja izmedju vozila, bez rizičnih preticanja i obilaženja kolona obavezno, saopšteno je iz AMSS-a.

Zbog radova na autoputu Beograd-Niš, biće zatorena vozna i preticajna traka kod NR Mali Požarevac- isključenje za Mladenovac. Vozila u smeru Niša biće preusmerena na brzu traku suprotnog smera, dok će vozila koja se isključuju za Mladenovac biti usmerena na zaustavnu žutu traku, pa se upozoravaju vozači da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju i preusmeravanje vozila.

Zbog izmeštanja mašina, za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka,

isključenje za Mladenovac, smer ka Nišu. Saobraćaj će se na skretanju za Mladenovac na NR Mali Požarevac obavljati nesmetano u svim pravcima.

Ovi radovi mogu biti uzrok formiranja kolona, a vreme prolaska ove deonice, u satima pojačanog saobraćaja, može biti i do sat vremena. Kako bi se izbegla ova zadržavanja, vozači mogu da koriste avalski put ka Mladenovcu ili isključenje sa autoputa u smeru ka Nišu kod Vrčina pa obilaznim putevima preko Ralje do Malog Požarevca, ili od Vrčina ka Grockoj preko Umčara do autoputa u smeru ka Nišu.

Na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nema dužih zadržavanja putničkih vozila na prelazima

Izvor: Blic, 28.Sep.2015

Zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom je do 15 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije...Otvoreni su granični prelazi Batrovci, Šid i Bogojevo, a svi ostali granični prelazi sa Hrvatskom su zatvoreni, navodi se u saopštenju i dodaje da se bez...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.