NEUMOLJIVA RUSKA OSVETA: Ubijen pobunjenički general koji je koordinisao obaranje Su-24

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEUMOLJIVA RUSKA OSVETA: Ubijen pobunjenički general koji je koordinisao obaranje Su-24

U odmazdi ruskih i sirijskih snaga u Latakiji je ubijen islamistički general koji je s Turskom koordinirao obaranje ruskog aviona Su-24.

Danas je i službeno potvrđeno da je brigadni general Rašid Bakdaš, koji je početkom sirijskog sukoba dezertirao iz Sirijske Arapske Vojske i pridružio se islamističkim militantima u Latakiji, ubijen u žestokom ruskom bombardovanju planina Džabal Turkman, posle čega su u to područje ušle snage sirijske vojske i Hezbolaha i potisnule >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << islamiste Al-Nusra Fronta i militante "Turkestanske islamističke stranke" (Turkestan Islamic Party).

High ranking FSA general 'Rashid Bakdash' was killed in Latakia pic.twitter.com/eK32M2gqS3

Vest je prvo objavio sirijski portal Waha Report, a kasnije je na Twitteru potvrđena od strane takozvane "Slobodne sirijske vojske" i na islamističkoj stranici Ahrar Al-Mgheer koja navodi da je brigadni general Rašid Bakdaš "umro kao mučenik u turskoj bolnici" od posledica ranjavanja u ofanzivi ruskog vazduhoplovstva i sirijskih kopnenih snaga u Latakiji.

Kako su izvestili mediji, prema dostupnim informacijama, general Bagdaš je zajedno s militantima "Turkestanske islamističke stranke" sa sirijske strane granice koordinirao obaranje ruskog aviona Su-24.

(altermainstream.info, News Front)

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ruska osveta: Ubijen islamistički general Rašid Bakdaš, odgovoran za rušenje Su-24 (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2015

MOSKVA - U odmazdi ruskih i sirijskih snaga u Latakiji je ubijen je islamistički general Rašid Bakdaš, koji je s Turskom koordinirao obaranje ruskog aviona Su-24..Službeno je danas i potvrđeno da je brigadni general Rašid Bakdaš, koji je početkom sirijskog sukoba dezertirao iz Sirijske Arapske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.