Moguć štrajk prosvetara, ako ne bude jubilarnih nagrada

Izvor: Blic, 29.Sep.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć štrajk prosvetara, ako ne bude jubilarnih nagrada

Sindikat obrazovanja Srbije najavio je danas da će razmotriti mogućnost stupanja u štrajk krajem oktobra, ukoliko zaposlenima u obrazovanju do tog roka ne budu isplaćene jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu.

Za isplatu zaostalih jubilarnih nagrada, za oko 10.000 zaposlenih, potrebno je oko 600 miliona dinara, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik tog sindikata Branislav Pavlović.

On smatra da za isplatu tih sredstava nije potrebno čekati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rebalans budžeta, koji, prema njegovim saznanjima, neće biti usvojen do kraja idućeg meseca.

"Zbog toga ćemo razmotriti mogućnost stupanja u štrajk", rekao je Pavlović i dodao da je prvi rok za isplatu tih naknada bio jun ove godine.

Jubilarne nagrade, objasnio je Pavlović, kreću se u rasponu od polovine iznosa bruto plate za 10 godina radnog staža, cele bruto plate za 20 godina staža, odnosno jedne i po za 30 godina.

Povezane vesti: Prosvetari prete štrajkom zbog nagrada, Obradović obećao isplate

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk prosvetara krajem oktobra ako ne budu isplaćene nagrade

Izvor: Studio B, 29.Sep.2011

Sindikat obrazovanja Srbije najavio mogućnost stupanja u štrajk krajem oktobra ukoliko do tada zaposlenima u prosveti ne budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu ..Predsednik sindikata Branislav Pavlović rekao je da iako su jubilarne nagrade za 2009. i 2010, prema potpisanom...

Nastavak na Studio B...

Štrajk prosvetara ako ne budu isplaćene nagrade

Izvor: S media, 29.Sep.2011

Sindikat obrazovanja Srbije najavio je danas mogućnost stupanja u štrajk krajem oktobra. Prosvetari traže jubilarne nagrade za 2009. i 2010. ..Sindikat obrazovanja Srbije najavio je danas mogućnost stupanja u štrajk krajem oktobra ukoliko do tada zaposlenima u prosveti ne budu isplaćene zaostale...

Nastavak na S media...

Službenici crnogorskih sudova od sutra u štrajku

Izvor: Blic, 29.Sep.2011

Službenici i nameštenici zaposleni u crnogorskim sudovima od sutra će svakodnevno organizovati jednosatne štrajkove upozorenja nezadovoljni niskim primanjima, najavio je danas Sindikat zaposlenih u sudstvu Crne Gore. ..Predsednik te sindikalne organizacije Duško Zarubica na konferenciji za novinare...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.