Meksički studenti u Gradskoj kući

Izvor: Danas, 03.Jul.2015, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksički studenti u Gradskoj kući

Studenti Univerziteta "Tecnológico de Monterrey" iz Meksika koji borave u Novom Sadu u okviru Međunarodne letnje škole u organizaciji Univerziteta Privredna akademija posetili su Gradsku kuću, gde su ih primili član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Aleksandar Petrović.

- Zahvaljujući jednom privatnom fakultetu i saradnji Grada Novog Sada sa univerzitetima uopšte, imamo priliku da ugostimo studente iz dalekog i prijateljskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Meksika. Veoma mi je drago što je naš grad još jednom potvrdio da je grad mladih i da se pokazao kao dobar domaćin. Boraveći u našem gradu, studenti su već dosta naučili o Novom Sadu. Iskoristio bih ovu priliku da ih pozovem da posete dva važna događaja koja će se za vreme njihovog boravka odvijati našem gradu, a na koje smo izuzetno ponosni - to je EXIT festival i Sajam omladinskog turizma "Youth fair" - rekao je Sečujski.

Šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović istakao je da je prijem studenata iz Meksika uvertira za jedan svečani događaj koji sledi, a to je potpisivanje Sporazuma o bratimljenju.

- Tradicionalno dobra saradnja i prijateljstvo Novog Sada i meksičkog grada Toluke koje datira još od 1981. godine biće formalizovani potpisivanjem Sporazuma o bratimljenju dva grada uz obostrani interes i široku mogućnost konkretne saradnje na polju kulture, sporta, privrede i u drugim oblastima - naveo je Aleksandar Petrović.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.