Mali Zvornik proslavio krsnu slavu

Izvor: Blic, 21.Jul.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali Zvornik proslavio krsnu slavu

Malozvorničani su danas obeležili krsnu slavu opštine i zaštitnika mesta Svetog Prokopija.

U Crkvi Sabora svih Srba svetitelja služena je sveta liturgija a potom je prošla litija kroz centar mesta do Crkve Časnog krsta u steni, nedaleko od mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Obred osvećenja vode i lomljenja slavskog kolača obavljen je u zgradi Opštinske uprave, a rukovodstvo opštine, predvođeno predsednikom Zoranom Jevtićem, čestitalo je sugrađanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krsnu slavu, sa željom da je uvek dočekuju i proslavljaju u zdravlju, miru i blagostanju. Čestitku vernicima povodom krsne slave mesta uputio je i sveštenik malozvornički Mileta Tovarović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.