Kamenica 2 biće kao Klinika Švarcvald

Izvor: S media, 27.Avg.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenica 2 biće kao Klinika Švarcvald

Novi medicinski kompleks u Sremskoj Kamenici, pod nazivom "Kamenica 2", u kojem će se vršiti transplatacije srca, biće završen do kraja 2011. godine, najavio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

On je tokom obilaska radova rekao da će "Kamenica 2" biti i najmoderniji regionalni centar za lečenje raka pluća.

"Ovo je praktično nova 'Klinika Švarcvald' - na obroncima Fruškegore", kazao je Pajtić, aludirajući na nekada popularnu nemačku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << televizijsku seriju.

Dodao je da je do sada iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine uloženo više od 1,4 milijarde dinara u izgradnju kompleksa.

"Izgradnjom 'Kamenice 2' biće spasene stotine hiljada života", rekao je Pajtić.

Direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Nada Čemerlić-Adjić kazala je da će se, kada proradi "Kamenica 2", značajno skratiti liste čekanja pacijenata u oblasti kardiohirurgije, a značajno će se povećati i broj operacija na

otvorenom srcu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamenica kao Klinika Švarcvald

Izvor: Mondo, 27.Avg.2010

Novi medicinski kompleks u Sremskoj Kamenici, pod nazivom "Kamenica 2", u kojem će se vršiti transplatacije srca, biće završen do kraja 2011. godine, najavio je danas predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Nastavak na Mondo...

Potomci dobrovoljaca iz Gornje Rogatice dobili crkvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2010

GORNJA ROGATICA -..Nakon gotovo devet decenija, od kada su se njihovi preci doselili u Gornju Rogaticu, meštani ovog bačkog sela dobili su pravoslavani hram...Crkvu "Silazak Svetog duha na apostole" danas je sveštenstvu i meštanima na upotrebu predao dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.