„Humanitarni ponedeljak“ za Natašu Ilić iz Petrovaradina

Izvor: Danas, 10.Avg.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Humanitarni ponedeljak“ za Natašu Ilić iz Petrovaradina

Treća po redu akcija „Humani ponedeljak“, koju organizuje javno-komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“, danas će biti posvećena trinaestogodišnjoj Nataši Ilić iz Petrovaradina, učenici sedmog razreda Osnovne škole „Jovan Dučić“.

Nataša je rođena sa „Leptirovom bolešću“ (Bulozna epidermoliza). Obolelih od ove bolesti u Srbiji ima svega dvadesetak i o njoj se vrlo malo zna. Bolest je neizlečiva, a prosečni životni vek obolelih je 28 godina. Dodatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << problem u lečenju Nataše Ilić predstavlja činjenica da su joj oba roditelja nezaposlena, a za troškove nege mesečno je potrebno izdvojiti oko 30.000 dinara.

Akciju „Humanitarni ponedeljak“ Gradsko zelenilo sprovodi tako da se tog dana ne naplaćuje ulaz na plažu Štrand, a na sve tri kapije postavljene su kutije za prikupljanje novčane pomoći. Iz ovog preduzeća apeluju na sve sugrađane da pomognu u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima. Zbog toga nije određen ni minimalni ni maksimalni iznos novčanih priloga. Tokom prva dva ponedeljka sakupljeno je oko 83.000 dinara za nabavku invalidskih kolica za Teodoru Škrivanj iz Novog Sada, koja boluje od Batenove bolesti.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.