Gradi se hidroelektrana u Brusu

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se hidroelektrana u Brusu

Opština Brus raspisala je Rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za izgradnju branske mini-hidroelektrane na reci Rasini, u Razbojnu, u trajanju od 23. avgusta do 6. septembra, u prostorijama Skupštine opštine Brus.

U martu 2017. godine urađeno je idejno rešenje za izgradnju hidroelektrane koje je izradilo privredno društvo "Kostić inženjering" Niška Banja. Snaga elektrane bi trebalo da bude N=114kW, sa godišnjom proizvodonjom E=455.464kW i trebalo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da bude locirana na levoj strani obale reke Rasine, ispod Bursa kod sela Razbojna, piše "RasinaPressInfo".

Prostornim planom Opštine Brus sagledan je potencijal opštine za unapređenje energetske efikasnosti i potencijal za proizvodnju energije iz obnovljenih izvora.

Javna prezentacija materijala plana održaće se 30. avgusta u 12 časova u zgradi Opštinske uprave opštine Brus .

Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekta, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima.

Nosilac izrade plana branske mini-hidroelektrane na reci Rasini je Opštinska uprava Brus.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.