Fokus na borbi protiv krijumčara migranata

Izvor: RTS, 26.Avg.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fokus na borbi protiv krijumčara migranata

Za mesec dana, zajedničke snage vojske i policije koje obezbeđuju granicu prema Bugarskoj i Makedoniji, sprečile su gotovo četiri i po hiljade migranata da ilegalno uđu u Srbiju. U prihvatnim centrima zbrinuto je 646 migranata, koji su zatečeni u vreme akcije hvatanja krijumčara ljudi.
Krijumčari najčešće koriste dva puta. Prvi je iz Turske preko Bugarske do Srbije a drugi put vodi iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčke preko Makedonije. Oba puta krijumčari koriste kako bi migrante sproveli ka Beogradu i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Pi-ar Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić rekao je za RTS da se u poslednjih sedam dana izjednačio broj pokušaja prelaska granice iz pravca Makedonije sa onim iz pravca Bugarske.
"Migranata ima manje ali pritisak je i dalje veliki, uglavnom iz pravca Makedonije, naše snage odvraćaju veliki broj migranata", rekao je Krivokapić.
Ističe da, otkad su formirane zajedinčke snage vojske i policije, privedena je 31 osoba koja se bavi krijumčarenjem, a reč je uglavnom o građanima Srbije.
Naveo je da borba protiv krijumčara ima prioritet u radu zajedničkih snaga ali da će fokus biti i na dubinskom obezbeđenju granice u većoj kontroli na zaobilaznim putevima (šumskim, kolskim i atarskim).
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Turska,   Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sprečen ulazak 4.500 ilegalnih migranata u Srbiju, uhapšen 31 krijumčar

Izvor: Blic, 26.Avg.2016

Zajedničke snage vojske i policije koje obezbeđuju granicu prema Bugarskoj i Makedoniji u proteklih mesec dana sprečile su gotovo četiri i po hiljade migranata da ilegalno uđu u Srbiju, rekao je portparol Ministarstva odbrane Srbije Jovan Krivokapić...Istovremeno je, kaže on, u prihvatnim centrima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.