Izvor: B92, 09.Dec.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodela nagrade za ljudska prava

Beograd -- Nagrada "Konstantin Obradović" za unapređenje kulture ljudskih prava za 2009. dodeljena je Mirjani Karanović, saopštio je Beogradski centar za ljudska prava.

"Mirjana Karanović je zaslužila ovu nagradu, jer je uporno i dosledno doprinosila podizanju kulture ljudskih prava u Srbiji i celom regionu", navodi se u jednoglasnoj odluci žirija, u kome su bili Filip David, Vojin Dimitrijević i Vesna Pešić.

Ona je "na ubedljiv i emotivan način tumačila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << likove žena koje su ljudska mržnja i ravnodušnost teško oštetile i kao građanka koja se nije ustručavala da izađe iz svoje profesije i da se javnom rečju založi za poboljšanje društva u kome živi. Njen odvažan stav nije je poštedeo od teških, niskih, pa odvratnih napada, koje je ona hrabro podnosila i još hrabrije se s njima obračunavala", naveo je žiri.

Nagrada "Konstantin Obradović" Mirjani Karanović biće uručena na svečanosti u subotu, 12. decembra u 12 sati, u Aeroklubu.

Biserkovoj Nagrada za ljudska prava Vajmara

Društvo za ugrožene narode Internacional uručiće sutra Nagradu za ljudska prava Vajmara Sonji Biserko, saopštio je danas Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

Sonju Biserko za ovu nagradu predložili su Srpsko građansko veće iz Sarajeva, Žene Srebrenice i Društvo za ugrožene narode Internacional.

Biserko se i danas, uprkos pogrdama i pretnjama, neustrašivo zauzima za ljudska i građanska prava svih naroda u zemljama bivše Jugoslavije, navodi se u obrazloženju nagrade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirjani Karanović nagrada Konstantin Obradović

Izvor: Beta, 09.Dec.2009

BEOGRAD, 9. decembra 2009. (Beta) - Nagrada "Konstantin Obradović" za unapredjenje kulture ljudskih prava za 2009. godinu dodeljena je glumici Mirjani Karanović, saopštio je u sredu Beogradski centar za ljudska prava...Naglašavajući da je odluka o dodeli nagrade poznatoj pozorišnoj i filmskoj...

Nastavak na Beta...

Mirjani Karanović nagrada

Izvor: S media, 10.Dec.2009, 10:15

Nagrada "Konstantin Obradović" za unapređenje kulture ljudskih prava za 2009. godinu dodeljena je glumici Mirjani Karanović, saopštio je u sredu Beogradski centar za ljudska prava. ..Naglašavajući da je odluka o dodeli nagrade poznatoj pozorišnoj i filmskoj gumici i pedagogu doneta jednoglasno,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.