Đorđević i Vujović potpisali Protokol o školovanju kadeta u oblasti javnih finansija

Izvor: Blic, 26.Jun.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i Vujović potpisali Protokol o školovanju kadeta u oblasti javnih finansija

Ministri odbrane i finasija Zoran Đorđević i Dušan Vujović potpisali su danas Protokol o školovanju kadeta i studenata iz oblasti javnih finansija na Vojnoj akademiji.

Cilj protokola je i da dva ministarstva realizuju zajednički interes u usavršavanju kadrova za rad finansijskih službi u Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i ostalim budžetskim korisnicima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane i Ministarstvo finansija će sarađivati i u sagledavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrebnog broja lica za školovanje i usavršavanje u oblasti finansijske struke na Katedri za finansije na Vojnoj akademiji, navodi se u saopštenju.

Đorđeviće je rekao da je Univerzitet odbrane "pravo mesto za školovanje eksperata u oblasti javnih finansija, kao i za dalje usavršavanje državnih službenika koji već brinu o tom segmentu rada kod budžetskih korisnika.

"Istovremeno, Ministarstvo finansija ima resurse, stručne i odgovorne ljude, koji mogu da pojačaju nastavni kadar i unaprede nastavu na Katedri za finansije Univerziteta odbrane", rekao je Đorđević.

U skladu sa Protokolom, dva ministarstva će regulisati status nastavnika na Katedri za finansije Univerziteta odbrane za lica zaposlena u Ministarstvu finasija.

Formiraće i zajedničko telo koje će se baviti praćenjem potreba zaposlenih za školovanjem i usavršavanjem.

Prema Protokolu, Ministarstvo finansija će pomoći izvođenje studijskih programa Javne finansije (osnovne akademske, master akademske i doktorske studije), koji se izvode na Katedri za finansije Univerziteta odbrane,

Ministarstvo odbrane će obezbediti neophodne finansijske, kadrovske i prostorne mogućnosti za izvođenje studijskih programa Javne finansije, koji su od zajedničkog interesa za sve budžetske korisnike.

Dva ministarstva utvrdiće i zajednički godišnji program saradnje, u okviru sredstava obezbeđenih u budžetu za ove namene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.