Đorđević i Li Mančang o vojno-ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji

Izvor: RTS, 09.Jun.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i Li Mančang o vojno-ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji

Saradnja Srbije i Kine u duhu strateškog partnerstva i višedecenijski prijateljski odnosi podstrek su za jačanje veza u različitim oblastima odbrambene saradnje, saglasili su se ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.
Kako je navedeno u saopštenju, Đorđević i Mančang su ocenili i da vojno-ekonomska i naučno-tehnička saradnja predstavljaju ključne segmente >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kojima je moguće graditi posebne veze, kako između dva ministarstva, tako i kada je reč o kineskim i domaćim kompanijama i institutima.

Ministar odbrane istakao je da Srbija želi zajedničke projekte u različitim oblicima istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme, uz eventualne kineske investicije, pa i formiranje zajedničkih kompanija.
"Naš najviši interes je privredni razvoj Srbije. U saradnji sa Kinom vidimo priliku za osnaživanje kapaciteta naše odbrambene industrije, koja beleži stalni rast izvoza", rekao je Đorđević.
Kineski ambasador je naglasio značaj visokog stepena razumevanja i uzajamne podrške po nizu pitanja od vitalnog interesa za Srbiju i Kinu.
Ukazao je da je Kina istinski opredeljena za produbljivanje odnosa u oblasti odbrane i da je potvrda toga poseta više kineskih kompanija srpskom Ministarstvu odbrane u prethodnom periodu, kao i kontinuirani susreti državnika dve zemlje na najvišem nivou.
Visoka delegacija NOA Kine koja se upoznaje sa kapacitetima našeg sistema odbrane trenutno boravi u Srbiji, a cilj posete je proširenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jačanje saradnje sa Kinom u oblasti odbrane

Izvor: RTS, 09.Jun.2017

Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je članove visoke delegacije Narodnooslobodilačke armije Kine koja boravi u trodnevnoj poseti Republici Srbiji i koju predvodi načelnik za logistiku i snabdevanje Centralne vojne komisije general-pukovnik Žao Keši. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.