Dimitrije najmlađi nosilac plakete Grada Loznice

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrije najmlađi nosilac plakete Grada Loznice

Dimitrije Pavlov (16), učenik drugog razreda lozničke Gimnazije "Vuk Karadžić", najmlađi je dobitnik gradske plakete, jednog od najznačajnijih priznanja koja su i ove godine dodeljena povodom Dana Loznice.

Za njegovo ime već se čulo kada je u decembru 2015. godine sa naučne Olimpijade u Južnoj Koreji, kao predstavnik Srbije, doneo bronzanu medalju, a ovaj vredni gimnazijalac do sada je osvojio još oko 50 nagrada iz različitih oblasti. Od toga 11 na republičkim takmičenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz fizike i engleskog jezika, a nosilac je i povelje Kapetan Miša Anastisijević.

- Nagrade su uvek dobrodošle i one za mene predstavljaju podstrek za dalji rad. Lepo je znati da vas neko u svemu tome podržava i zato sam ponosan na plaketu koja mi je dodeljena kao nosiocu olimpijske medalje iz fizike - kaže Dimitrije.

Engleski jezik koristi kada god mu se za to ukaže prilika, ali ga i dodatno proučava. Pored toga voli fotografiju, član je fotografske sekcije u svojoj školi, a često gleda dobre filmove i sluša muziku. Kaže da uz dobru organizacju sve postiže bez poteškoća. Još nije odlučio čime će se baviti u životu, ali ističe da će se i dalje truditi da u svoj grad donosi medalje i pronosi njegovo ime dobrim rezultatima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.