Izvor: Blic, 02.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić predložio da organizatori skupova pokrivaju troškove

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je na sastanku sa predstavnicima šest sindikata policije predložio da organizatori javnih skupova plaćaju troškove njihovog obezbeđenja, saopštio je večeras Nezavisni sindikat policije.

Prema saopštenju Nezavisnog sindikata policije, Dačić je na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima sindikata policije ukazao na velike troškove MUP-a za obezbeđenje javnih skupova.

On je dodao da je rešenje tog problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na pomolu, tako što će uskoro organizatori skupova plaćati te troškove, čime će se, kako je navedeno u saopštenju, značajno puniti budžet Republike.

Kako je agenciji Beta večeras precizirano u MUP-u, Fudbalski savez Srbije je predložio da troškove obezbeđenja fudbalskih utakmica plaćaju njihovi organizatori, a MUP je prihvatio taj predlog jer bi se time smanjili troškovi iz budžeta Republike.

Prema saopštenju Nezavisnog sindikata policije, Dačić i predstavnici šest sindikata policije potpisali su i Protokol o regulisanju odnosa MUP-a i sindikata kojim su "identifikovali probleme" i istakli nameru da rade na njihovom rešenju i prevazilaženju.

U saopštenju se navodi da je Dačić, koji je inicirao sastanak, rekao da je otvoren za saradnju i da želi da radi sa predstavnicima sindikata.

Prema Nezavisnom sindikatu policije, Dačić je rekao da mu je poznat veliki broj problema i da podržava zahteve za povećanje plata policajaca i plaćanje prekovremenog i noćnog rada, ali da o finansijama odlučuje Ministarstvo finansija.

Sastanak ministra policije sa predstavnicima sindikata je prvi takav sastanak u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Organizator plaća bezbednost

Izvor: B92, 01.Nov.2008, 21:37

Beograd -- MUP je prihvatio inicijativu Fudbalskog saveza Srbije da organizatori javnih skupova snose troškove njihovog obezbeđenja, potvrđeno je B92 u ministarstvu... To bi rasteretilo budžet iz koga su do sada isplaćivani ovi troškovi. Inače, prema saopštenju Nezavisnog sindikata policije,...

Nastavak na B92...

Bezbednost skupa o trošku organizatora

Izvor: RTV Pink, 02.Nov.2008

Zvog velikih troškova MUP-a za obezbeđivanje skupova. . . Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je na sastanku sa predstavnicima šest sindikata policije predložio da organizatori javnih skupova plaćaju troškove. njihovog obezbeđenja. . .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.