Beograd, upozorenje pred oluju

Izvor: RTS, 06.Feb.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd, upozorenje pred oluju

Nadležne gradske vlasti pozvale su Beograđane da zbog prognoze olujnog vremena osiguraju stvari na terasama, oštećene delove fasada, oluka i slično da ne bi došlo do povređivanja prolaznika i učesnika u saobraćaju.
Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima Darko Glavaš rekao je Tanjgu da se prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju olujni vetrovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brzine više od 17 metara u sekundi, te da je u Beogradu trenutno na snazi žuti meteoalarm.

Prema njegovim rečima, komunalne službe grada intervenisale su u nekoliko slučajeva, ali, kako je rekao, nije bilo ništa alarmantno - nekoliko grana je palo, nekoliko prozora razbijeno, te da su vatrogasne službe imale nekoliko sitnijih asistencija.
On je napomenuo da će u toku popodneva padavine prerasti iz kiše u sneg.
Kako je najavio, očekivane padavine do sutra biće pet centimetara, te da će tokom vikenda i početkom sledeće nedelje biti ledeni dani.
Kako je istakao, cela zimska služba Grada Beograda prilagođava se najavljenim meteouslovima i samim padavinama na teritoriji grada.
"Sada smo konkretno u petom stepenu angažovanja svih službi - to znači da imamo 120 kamiona, 36 multikarova, negde oko 40 raznih radnih mašina u ostalim preduzećima i više od 1.800 radnika sa lopatom na ulicama Beograda", rekao je Glavaš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Svi putevi su prohodni

Izvor: B92, 06.Feb.2015

Svi državni putevi u Republici Srbiji su prohodni za saobraćaj, koji se odvija po uglavnom vlažnim kolovozima, saopštilo je MUP...U saopštenju se navodi da su kolovozi delimično prekriveni snegom na kojima se stvara lapavica, dok je u brdsko-planinskim krajevima kolovoz prekriven snegom visine...

Nastavak na B92...

Sprema se oluja, Beograđani osigurajte terase

Izvor: Mondo, 06.Feb.2015

Nadležne gradske vlasti pozvale su Beograđane da zbog prognoze olujnog vremena osiguraju stvari na terasama, oštećene delove fasada, oluka i slično da ne bi došlo do povređivanja prolaznika...Foto: MONDO, Goran Sivački..Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima Darko Glavaš...

Nastavak na Mondo...

Beograd: Upozorenje pred oluju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2015

Zbog prognoze olujnog vremena Beograđani treba da osiguraju stvari na terasama, oštećene delove fasada i oluka da ne bi došlo do povređivanja prolaznika...Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima Darko Glavaš rekao je Tanjugu da se prema najavama Republičkog hidrometeorološkog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stiže nam nevereme iz regiona, u Beogradu na snazi žuti meteoalarm, obezbedite stvari, očekuje se oluja!

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2015

BEOGRAD - Nadležne gradske vlasti pozvale su danas Beograđane da zbog prognoze olujnog vremena osiguraju stvari na terasama, oštećene delove fasada, oluka i slično da ne bi došlo do povređivanja prolaznika i učesnika u saobraćaju. Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.