Sprema se oluja, Beograđani osigurajte terase

Izvor: Mondo, 06.Feb.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se oluja, Beograđani osigurajte terase

Nadležne gradske vlasti pozvale su Beograđane da zbog prognoze olujnog vremena osiguraju stvari na terasama, oštećene delove fasada, oluka i slično da ne bi došlo do povređivanja prolaznika.

Foto: MONDO, Goran Sivački

Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima Darko Glavaš rekao jeTanjuguda se prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju olujni vetrovi brzine više od 17 metara u sekundi, te da je u Beogradu trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na snazi žuti meteoalarm.

Prema njegovim rečima, komunalne službe grada intervenisale su u nekoliko slučajeva, ali, kako je rekao, nije bilo ništa alarmantno - nekoliko grana je palo, nekoliko prozora razbijeno, te da su vatrogasne službe imale nekoliko sitnijih asistencija.

On je napomenuo da će u toku popodneva padavine prerasti iz kiše u sneg.

Kako je najavio, očekivane padavine do sutra biće pet centimetara, te da će tokom vikenda i početkom sledeće nedelje biti ledeni dani.

Kako je istakao, cela zimska služba Grada Beograda prilagođava se najavljenim meteouslovima i samim padavinama na teritoriji grada.

"Sada smo konkretno u petom stepenu angažovanja svih službi - to znači da imamo 120 kamiona, 36 multikarova, negde oko 40 raznih radnih mašina u ostalim preduzećima i više od 1.800 radnika sa lopatom na ulicama Beograda", rekao je Glavaš.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Snežna oluja stigla u Beograd

Izvor: Mondo, 06.Feb.2015

Sneg u Beogradu intenzivno je padao pet sati, a oko 18 časova pretvorio se u susnežicu. Saobraćajni kolaps u gradu...Foto: Guliver/Getty/Thinkstock..Meteorolog Republičkog hidrometeorolškog zavoda Nedeljko Todorović rekao je za MONDO da se sneg neće zadržati u Beogradu, kao i da neće doći do...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.