Izvor: Glas javnosti, 14.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antraks u Sjenici

SJENICA - Troje stanovnika Sjenice inficirano je virusom antraksa, ili crnog prišta, pošto su klali nevakcinisanu kravu, javio je Fonet.

- Antraks je bolest koja može da bude smrtonosna. Ovo troje obolelih je pod antibiotskom terapijom i u fazi su lečenja, očekujemo da neće imati ozbiljnijih posledica - rekao je direktor Doma zdravlja u Sjenici, Stevica Tripković.

Veterinarska inspekcijska služba u Sjenici preduzela je hitne mere na pojačanoj zdravstvenoj kontroli životinja, kao i kontroli i distribuciji proizvoda od mesa.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjenica: Oporavak od antraksa

Izvor: B92, 14.Jul.2008

Sjenica -- Uspešan je oporavak tri osobe iz Sjenice koje su obolele od antraksa jer su jele goveđe meso zaraženo tom bakterijom, kažu lekari... Oni su pod lekarskim nadzorom, rekao je Tanjugu direktor sjeničkog Doma zdravlja Stevica Tripković. Prema njegovim rečima, kod tri osobe, od kojih je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.